JYP selviytyi pudotuspeleihin rimaa hipoen – Risto Dufvan linja pitää: ”Rata on tasoitettu” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

JYP selviytyi pudotuspeleihin rimaa hipoen – Risto Dufvan linja pitää: ”Rata on tasoitettu”

JYPin Risto Dufva ja Janne Kolehmainen kohtaavat Lukon pudotuspeleissä.

Julkaistu: 16.3.2019 12:30

JYP aloittaa lauantaina pudotuspelit Lukkoa vastaan Raumalla.

Jyväskylän JYP oli SM-liigan runkosarjan suurin pettymys. Pelaajamateriaaliltaan kärkikahinoihin kuuluva seura oli lopulta 10:s ja eteni pudotuspeleihin vaivaisen yhden pisteen turvin Vaasan Sportin nenän edestä.

Kesken kauden JYPin ruoriin yllättäen palannut Risto Dufva kommentoi seuransa matkaa omintakeiseen tyyliinsä.

– Ei sinne pudotuspeleihin mitään rimaa hipoen päästy. Kyllähän JYP pelasi kaikki pisteet itse. Ei niitä kukaan muu pelannut meille.

– Tulimme kymmenenneksi ja jatkamme pudotuspeleihin. Ei siinä muuta ihmeellistä ole, Dufva sanoi.

JYPin pudotuspelipaikka ratkesi poikkeuksellisella tavalla, sillä se joutui jännittämään torstain päätöskierrosta kotisohvalla. Edes Dufva, 55, ei ollut kokenut aiemmin vastaavaa sarjakaudella.

JYP haastaa lauantaina alkavalla 1. pudotuspelikierroksella runkosarjan seiskan Rauman Lukon. Paras kolmesta pelattava minisarja voi olla ohi jo sunnuntaina, joten yksittäisillä tilanteilla ja pompuilla on huomattavasti suurempi merkitys kuin paras seitsemästä pelattavassa sarjassa.

Jyväskyläläisjoukkue ajautui runkosarjan kalkkiviivoilla pahaan syöksykierteeseen ja oli lähellä möhliä pudotuspelipaikan käsistään.

– Nyt rata on tasoitettu, ja kaikki lähtevät nollista. Nyt ei ole mitään merkitystä, mitä aiemmin on tapahtunut, Dufva sanailee.

Justin Danforth on yksi Lukon avainpelaajista.

Vaikka runkosarjassa Lukon ja JYPin piste-ero oli tuntuva 14 pistettä, sillä ei enää ole mitään merkitystä. Siinä Dufva on oikeassa.

Runkosarjassa kaksikon voitot menivät tasan 2–2.

Dufva tuntee tarkasti molemmat seurat, sillä hän valmensi Lukkoa neljän kauden ajan vuosina 2012–16.

Kokenut kehäkettu kuitenkin vakuuttaa, ettei tilanne ole normaalista poikkeava.

– Ainahan tässä on spesiaaleja tilanteita. On tässä nyt jo saanut valmentaa niin monta seuraa, että joka toinen peli alkaa jo olla spesiaali.

JYP saa ottelusarjaan lepoedun, sillä se pelasi edellisen kerran tiistaina. Lukko taas urakoi vielä torstaina raastavat 60 minuuttia luisteluvoimaisen Ilveksen vieraana.

Kokemuksen puutteesta JYPin menestys ei ainakaan jää kiinni. Siltä löytyy SM-liigan pudotuspelikokemusta jopa tuplasti Lukkoon verrattuna.

– Peli näyttää, onko siitä hyötyä. Sen jälkeen voimme todeta, mitä tapahtui, Dufva sanoi.

– Nyt on pelimiesten kevät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?