Pelicans värväsi lupansa lääkärinä menettäneen Harri Hakkaraisen

Julkaistu:

SM-liiga
Leijonien entinen lääkäri alkaa koordinoida päijäthämäläistä pelaajapolkua.
Lahden Pelicans on värvännyt riveihinsä arvostetun ammattilaisen Harri Hakkaraisen.

Lahtelaisseura ei halunnut kommentoida asiaa perjantaina mitenkään.

IS:n tietojen mukaan Hakkarainen alkaa koordinoida päijäthämäläistä pelaajapolkua ja hänen toimintaympäristönsä ulottuu C2-junioreihin asti.

Hakkaraisen kädenjälki on aiemmin näkynyt vahvasta pelaajatuotannostaan tunnetussa Oulun Kärpissä ja sen maineikkaassa pelaajapolussa.

Hakkarainen toimii tiettävästi myös Tommi Pärmäkosken aisaparina Pelicansin fysiikkaharjoittelussa. Pelicansin edustusjoukkueen valmennusryhmän jäsenenä Pärmäkoski on vastannut lahtelaisten fysiikkaharjoittelusta viime kausina.

Hakkarainen on Suomen tunnetuin huippu-urheilulääkäri. Hänellä ei ole kuitenkaan toistaiseksi lupaa toimia lääkärinä.

Valvira eli Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto kielsi 18. kesäkuuta 2018 Hakkaraista väliaikaisesti harjoittamasta lääkärin ammattia.

Valvira ilmoitti tuolloin, että kielto on voimassa 18.6.2020 saakka.

– Muuten tilanne on sama kuin aiemminkin, mutta selvitystyötä on jatkettu, Valviran ryhmäpäällikkö Kirsi Liukkonen sanoi perjantaina.

Hakkarainen ilmoitti elokuussa 2018, että aloite lääkärinlupaan liittyvässä asiassa lähti häneltä.

– Tässä ei ole mitään dramatiikkaa, olen tällä hetkellä sairauslomalla. Aion palata lääkärintyöhön, mahdollisesti jo syyskuun lopussa, hän summasi tuolloin.

Hakkarainen on työskennellyt lääkärinä muun muassa Olympiakomiteassa, jääkiekkomaajoukkueessa, hiihtomaajoukkueessa ja Vierumäen urheiluopistolla, KHL:ssä, Kärpissä, Jokereissa ja HIFK:ssa.

Hakkarainen on toiminut myös monien suomalaisten urheilutähtien omalääkärinä ja valmennuskonsulttina. Viime vuosina hän on myös työskennellyt pääkaupunkiseudulla yksityisten lääkäriasemien palveluksessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt