HIFK:n hyökkääjältä suoraa puhetta SM-liigan viimeisestä kierroksesta – ”Ihan turha valehdella”

Julkaistu:

SM-liiga
Juha Jääskä odottaa vanhojen edarin kundien kohtaamista. IFK sijoittui runkosarjassa kuudenneksi.
Helsingin IFK otti suoran puolivälieräpaikan SM-liigassa, kun se löi Ässät kotikaukalossaan 4–1.

HIFK teki pelistä sarjajumboa vastaan itselleen vaikean. Peli oli kahden erän jälkeen 1–1. Kun Lukko johti Ilvestä 3–1, helsinkiläisiä uhkasi joutuminen säälipleijareihin.

Voitto ei todellakaan tullut helpoimman kautta.

– Eivät nämä helppoja pelejä ole. Ihan turha valehdella, kyllä me vähän puristimme. Paine näkyi, HIFK:n Juha Jääskä sanoi.

– Kun huomasimme, että Lukko johtaa peliä, oikeastaan vasta viimeisessä erässä vähän avasimme peliä. Tajusimme, että on pakko voittaa ja tehdä maaleja. Se ehkä vähän auttoi, mutta peli ei tosiaankaan ollut meidän parhaamme.

Miten aktiivista Lukon pelin tilanteen seuranta oli?

– Jokaisella henkilökohtaista, mutta uskon että jokainen varmasti tiesi tilanteen. On ihan turha väittää, ettei sitä seurattaisi ja että keskitytään vain oman peliin. Se saattoi tosiaan antaa meille potkua.


Jääskä täräytti toisessa erässä HIFK:n avausmaalin Juho Keräsen poikittaissyötöstä. 21-vuotias hyökkääjä pelasi vahvan kauden (47 ottelua, 4+17=21).

Hän ja moni muu HIFK:n pelaaja kohtaa seuraavaksi vanhoja joukkuekavereitaan, kun vastaan tulee mm. Oliwer Kasken, Miihkali Tepon ja Juhamatti Aaltosen edustama Pelicans, joka on ollut kauden ilmiö SM-liigassa.

Odotettavissa on kiihkeä ja viihdyttävä ottelusarja. Jääskän ilmeestä näki – ja sanoista kuuli, että hän odottaa sarjaa todella innolla.

– Tosi jees, tosi jees! Pelicans on hyvä jengi ja pelaa hyvää lätkää. Se on meille hyvä haaste. Nähdään hyvää jääkiekkoviihdettä.

– Siellä on vanhoja edarikundeja ja ne pelaa kivaa lätkää. Henkilökohtaisesti ihan toivevastustaja. Tulee varmasti sarja, jonka muistaa.

Paineet Pelicansille

HIFK:n pääluotsi Jarno Pikkarainen iski klassisen playoffs-vaihteen silmään.

Kun Pikkaraiselta kysyi ajatuksia tulevasta sarjasta, hän asetti paineet heti Pelicansille, joka operoi tuntuvasti HIFK:ta pienemmällä pelaajabudjetilla.

– Asetelma kääntyy henkisesti. Runkosarjan lopussa jouduimme koko ajan puristamaan, mutta nyt olemme selkeä altavastaaja. Hävisimme heille neljästi. Pelicansilla on laaja materiaali ja tosi terävä kärki, Pikkarainen sanoi.

– Jotain täytyy muuttaa, joten nyt täytyy miettiä asioita tosi tarkasti. Olemme selkeitä altavastaajia emmekä ole pärjänneet heille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt