JYPillä karmea tilanne päätöskierroksella – torstai ei ole toivoa täynnä: ”Sitten Sport ansaitsee mennä jatkoon”

Julkaistu:

SM-liiga
JYPin pelaajat jännittävät kohtaloaan runkosarjan viimeisellä kierroksella sivustakatsojina.
JYPin asema SM-liigan päätöskierroksella on ahdistava. Kohtalo ei ole enää omissa pelihanskoissa ja jyväskyläläisjoukkue uhkaa pudota pudotuspeleistä.

Viimeinen pudotuspelipaikka ratkeaa torstain ottelussa Pelicans–Sport. Ennen sitä JYP johtaa Sportia yhdellä pisteellä. JYP on jo runkosarjapelinsä pelannut.

Sport tarvitsee jatkoon päästäkseen viimeisestä ottelusta vähintään kaksi pistettä. Tasapisteisiin päädyttäessä ratkaisevana tekijänä on kolmen pisteen voittojen määrä, joka Sportilla ja JYPillä on tasan. Jyväskyläläisillä on kuitenkin parempi maaliero. Sitä tarkastellaan seuraavana kriteerinä.

Kauden alussa nimivahvan JYPin tavoitteena oli kaikkea muuta kuin jännittää viimeisen pudotuspelipaikan kohtaloa.

– Emme voi olla tyytyväisiä siihen, mitä olemme saaneet aikaiseksi 60 pelin aikana. Nyt on kuitenkin oma osuus ja ne asiat tehty, mihin voimme vaikuttaa, sanoi JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen Ilta-Sanomille.

– Jos Sport nuo neljä runkosarjan viime peliään voittaa, niin sitten he varmaan ansaitsevat mennä jatkoon, Hytönen jatkoi.

Onko JYP ansainnut nykyisen paikkansa?

– Kyllä se näin on, jos 60 peliä pelataan. Ei siinä voi epäonnea tai muuta syyttää. Varmasti jokainen joukkue on juuri siellä, mihin on itsensä pelannut. Tulosta on kunnioitettava, Hytönen vastaa.


Hytösen mukaan JYPin joukkueessa on ollut tuloksellisesta ja pelillisestä ahdingosta huolimatta ”ihan hyvä meininki”.

Hän ei vielä haastatteluhetkellä osannut sanoa, kokoontuuko joukkue yhdessä katsomaan televisiosta Sportin peliä. Hytönen, 37, meinaa ainakin itse seurata kohtalon ottelun.

– Voi sen katsominen jännittääkin, mutta ei sillä jännittämisellä pysty tulokseen vaikuttamaan, Hytönen hymähti.

Joka tapauksessa JYPillä on joukkuepalaveri jäähallilla torstai-iltana kello 21.

– Katsotaan sitten jatkuuko kausi ja ketä vastaan.

Mitäs palaverissa sitten tapahtuu, jos pudotuspelipaikka karkaa?

– En tiedä yhtään.

JYPin kausi on ollut kokonaisuudessaan ankea, mutta viime aikoina tilanne on kärjistynyt entisestään. Tiistaina JYP johti KooKoota vastaan vieraskaukalossa jo 4–1, mutta menetti hulppean etumatkansa. Lopulta JYP otti kahden pisteen voiton voittomaalikilpailussa lukemin 5–4.

– Siinä kävi niin kuin aika useassa pelissä tällä kaudella. Lopetimme hyökkäämisen ja rupesimme valumaan. Peli meni väkinäiseksi ja pakottamiseksi, Hytönen huokaili.

Hengen päälle saanut Sport puolestaan nujersi tiistaina kotiyleisönsä edessä TPS:n 4–1.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt