Taisto pistepörssin voitosta huipentuu päätöskierrokselle – Ville Leskinen ja Malte Strömwall tasapisteissä: ”Ei ehkä toistu koskaan” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Taisto pistepörssin voitosta huipentuu päätöskierrokselle – Ville Leskinen ja Malte Strömwall tasapisteissä: ”Ei ehkä toistu koskaan”

KooKoon Malte Strömwall (vas.) ja Kärppien Ville Leskinen taistelevat pistepörssin voitosta.

Julkaistu: 14.3.2019 6:28

Pistehait Malte Strömwall ja Ville Leskinen kommentoivat IS:lle asetelmia ennen runkosarjan viimeisiä pelejä.

Taisto SM-liigan pistepörssin voitosta käy tulikuumana runkosarjan päätöskierroksella torstaina.

Kärppien Ville Leskisellä ja KooKoon Malte Strömwallilla on kummallakin 55 tehopistettä. Kaiken kukkuraksi näillä miehillä on saman verran maaleja ja syöttöjä eli 28+27.

Pistepörssissä seuraavina tasapistein väijyvät HPK:n Teemu Turunen ja Tapparan Kristian Kuusela. Turusella on koossa 20+33=53 ja Kuuselalla 18+35=53 pistettä.

Jos kärkinimet päätyisivät päätöskierroksen jälkeen samoihin kokonaispisteisiin, voittaa pörssin enemmän maaleja tehnyt pelaaja.

Jos pistepörssin kärkimiehet päätyvät tasoihin sekä maaleissa että syötöissä, ratkaisee pörssivoiton ensi kädessä plusmiinus-saldo. Jos tämäkään ei vielä tuo ratkaisua, katsotaan miinusmaaleja, joissa vähemmän on tietysti parempi. Seuraavaksi syynätään ottelumäärää, jossa vähempi on tässä kohtaa parempi.

Leskisellä plusmiinus on ennen runkosarjan viimeistä kierrosta hulppea +30, kun Strömwallin lukema on +6.

Leskinen ja Strömwall ovat myös maalipörssin kärkinimet. Kummallekin on siis kirjattu 28 maalia. Maalipörssissä seuraavana kärkkyvä HPK:n Jere Innala on iskenyt 24 täysosumaa.

Tapparan Kristian Kuusela on pelannut tehokkaasti.

Jos maalimäärä on tasan, vähemmän otteluita pelannut voittaa maalitilaston. Sitten katsotaan tyhjään maaliin tehtyjen osumien määrää, jossa vähempi on parempi. Sen jälkeen ratkaiseva tekijä on laukaisuprosentti.

Leskisen, 25, edustama Kärpät kohtaa torstain päätöskierroksella vieraskaukalossa KalPan. Kärpät on jo hyvän aikaa sitten varmistanut runkosarjan voiton. Joku voisi ajatella, että nythän oululaisilla olisi hyvä sauma pelailla Leskiselle pistepörssin voittoa.

– Ei ole sellaisesta ollut puhetta. Tuntuu siltä, että nyt olisi parempi vain pelata mahdollisimman rennosti ja normaaliin tapaan. Jos pisteitä yrittää väkisin tehdä yhdessä tai erikseen, niin sitten niitä ei ainakaan tule, Leskinen tuumaa Ilta-Sanomille.

Leskinen vakuuttaa, ettei hän aio seurata pistetilannetta kesken ottelukierroksen. Pistepörssin voitto olisi hänelle kuitenkin kunnia-asia.

– En kauden alussa ajatellut, että kärjessä voisin olla. Ihan hauskaa, että on tullut tällainen loppuhuipennus. Voihan olla, ettei tilaisuutta pörssivoittoon tule omalle kohdalle enää koskaan.

Jos olisi pakko valita, kumman ottaisit mieluummin, piste- vai maalipörssin voiton?

– Pistepörssin voitto olisi hienompi.

Strömwallin, 24, seura KooKoo pelaa päätöskierroksella Mikkelissä Jukureita vastaan.

– On hieno saavutus olla taistelemassa pistepörssin voitosta, mutta torstain otteluun ei kannata suhtautua mitenkään erikoisesti sen takia. Se vain sekoittaisi pelaamista, Strömwall sanoi.

Kiekkokoodiston mukaisesti ruotsalaishyökkääjä kiittelee tehoistaan vuolaasti joukkuetovereitaan, mutta antaa myös itselleen asiaan kuuluvaa tunnustusta.

– En odottanut, että olisin pörssin kärkipaikoilla, mutta toisaalta tiesin, että minussa on ainesta siihen.

Myös Strömwall ottaisi mieluummin pistepörssin kuin maalipörssin voiton, jos olisi pakko valita.

– Se tarkoittaa, että maalinteon lisäksi olet auttanut myös joukkuetovereitasi iskemään maaleja.

Pelicansin puolustajakomeetta Oliwer Kaski on jo rikkonut 50 tehopisteen rajan, mutta kaikkien aikojen puolustajien piste-ennätykseen SM-liigassa hänellä on yhä matkaa kolme pistettä.

Puolustajista ennätykseen eli 53 pisteeseen ovat yltäneet Ässien Pekka Rautakallio kaudella 1978–79 ja HIFK:n Brian Rafalski kaudella 1998–99.

Kasken edustama Pelicans pelaa päätöskierroksella kotikaukalossa Sportia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?