SM-liigassa kohtalon päivä – Vaasan Sportilla todella yksinkertainen tilanne: ”Mitä oikeasti huonoa voi tapahtua?” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigassa kohtalon päivä – Vaasan Sportilla todella yksinkertainen tilanne: ”Mitä oikeasti huonoa voi tapahtua?”

Ari-Pekka Pajuluoman joukot kohtaavat torstaina Pelicansin Lahdessa.

Julkaistu: 13.3.2019 19:55

Sportilla on torstaina selvät sävelet. Voitolla pudotuspeleihin, häviöllä kesälomalle.

Vaasan Sportilla on iso mahdollisuus.

Jos se lyö torstaina Pelicansin, vaasalaiset nousevat SM-liigassa 10:nneksi ja viimeisenä pudotuspeleihin ohi JYPin, joka on pelinsä jo pelannut.

Kotkarintojen päävalmentaja Ari-Pekka ”Maukka” Pajuluoma johti joukkonsa keskiviikkona Lahteen.

HDMI-paikkaa kuumeisesti hotellihuoneensa televisiosta etsinyt Pajuluoma raportoi joukkueensa tuoreet tunnelmat Suomen Chicagosta keskiviikkona iltakuuden jälkeen.

– Tällä hetkellä kuuluu hyvää. Huomenna on iso päivä. Saa elää kuin viimeistä päivää, mitä ikinä se kenenkin kohdalla sitten tarkoittaa, Pajuluoma sanoi.

Asetelma ei voisi olla yksinkertaisempi. Voitolla pelit jatkuvat, häviöllä kesälomalle.

– Perjantaista ei vielä tiedä, mihin lähdetään. Leville, Helsinkiin, Hämeenlinnaan, Raumalle vai Tampereelle.

Odotukset selvästi ylittänyt Sport oli vielä tammikuun alkupuolella hyvissä asemissa. Sitten iski synkkä talvi. Aikavälillä 12.1.–16.2. Sport pelasi 13 ottelua, joista se voitti vain kaksi.

Pudotuspelipaikka ja JYP näyttivät karkaavan. Lisäksi luottopuolustaja Colby Robak ja tehohyökkääjä Aleksi Ainali ovat olleet loukkaantumisten takia sivussa jo yli kuukauden päivät.

– Niin sanotusti veitsi kaulalla olemme olleet pitkän aikaa. Välillä jo tavallaan tipuimme pois. Joku varmaan ehti luovuttaakin. Tämä on ollut tunteiden vuoristorataa.

Ari-Pekka Pajuluoma on entinen vanginvartija.

JYPin surkea tuloskunto (kahdeksasta viimeisestä ottelusta seitsemän pistettä) on antanut Sportille mahdollisuuden. Se on käyttänyt mahdollisuutensa ja voittanut seitsemästä viime pelistään viisi.

On sanomattakin selvää, kuten Pajuluoma sanoo, että usko ehti olla koetuksella.

– Ihmisiähän me olemme. Jokainen on oman päänsä sisällä käynyt taisteluita siitä, että onko enää palaa. Tämä on ollut hyvä osoitus, että niin kauan kuin on mahdollisuus, se on mahdollista.

– On minullakin käynyt fiilis, että ruvetaanko jo katsomaan, mitä torstain jälkeen tehdään. Onneksi olen saanut pidettyä pääni ja keskittynyt seuraavaan harjoitukseen tai peliin. Se on ollut mentaliteettimme, emmekä ole antaneet jossittelulle tilaa, Pajuluoma sanoi.

Moni ehti jo ajatella, että viimeistään Sportin 1–2-kotitappio SaiPalle maaliskuun ensimmäisenä olisi kohtalokas pudotuspelihaaveiden kannalta.

– Pelasimme huikean pelin. Meiltä hylättiin yksi selvä maali, mutta hävisimme. Emme itkeneet siitä vaan jatkoimme eteenpäin vaikkemme tietäneet, riittääkö enää mikään.

Viime perjantaina Sport nousi viimeisessä erässä Ässiä vastaan 1–3-tappioasemasta 4–3-voittoon. Lauantaina kaatui Ässät toistamiseen ja tiistaina TPS väkevän esityksen jälkeen.

Viimeinen ilta ennen h-hetkeä

– Päätimme, että lataamme vain akkuja. Emme puhu vastustajasta vielä mitään. Jätkät ovat tällä hetkellä kävelyllä ja mitä lie kukin tekee. Illalla syömme yhdessä, Pajuluoma kertoi keskiviikkopäivästä.

– Fiilis on hyvä. Kaikki tietävät, että huomenna on all in. Pahinta mitä voi tapahtua, on kesäloma.

Pajuluoma siteerasi JYPin päävalmentajaa Risto Dufvaa: pahin mahdollinen on kesäloma, paras vaihtoehto on kauden jatkuminen pudotuspeleillä.

– Olemme aika onnellisessa asemassa. Mitä oikeasti huonoa voi tapahtua? entinen vanginvartija Pajuluoma linjasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?