Pitkäaikaisen ystävän Pertti Koivulahden kuolema oli kova paikka valmentajalegenda Rauno Korvelle – ”Komu pääsi Marjan luokse”

Julkaistu:

Pertti Koivulahti 1951-2019
Tapparan ja Leijonien legenda Pertti ”Komu” Koivulahti on kuollut.
Tapparassa pelaajana viisi ja valmentajana kolme Suomen mestaruutta 1970- ja 80-luvuilla voittanut jääkiekkolegenda Pertti Koivulahti menehtyi pitkälliseen sairauteen maanantaina 67-vuotiaana.

Suru-uutinen tavoitti nopeasti myös Koivulahden lapsuusajoista tunteneen ikätoverin Rauno Korven.
Korpi valmensi Tapparassa jo Koivulahden pelivuosina, ja pitkäaikaisen kapteenin lopetettua kaksikko toimi menestyksekkäästi tamperelaisseuran valmennusjohdossa.

– Minulla oli valtava arvostus Komua kohtaan niin pelaajana, kapteenina kuin menestysvuosien valmentajanakin.

– Jo C- ja B-junioreissa pelasimme yhdessä samassa joukkueessa. Meillä oli valtavan pitkä tarina, liikuttunut Korpi huokaisi puhelimeen tiistai-iltana.

Korpi oli yhteyksissä pitkäaikaisen ystävänsä kanssa aina tämän viimeisiin päiviin asti.

– Komu ei jaksanut enää viime vuosinaan käydä peleissä, mutta olimme yhteyksissä. Kävin heillä ja soittelimme.

– Viime torstaina kävin viimeistä kertaa katsomassa Komua.


Korven mieleen jäi erityisesti vanhan ystävän sanat jäähyväisten hetkellä.

– Komu sanoi, että nähdään taas. Hän tarkoitti sillä varmaan jotakin... Näemme sitten varmaan tuolla taivassillan suunnalla.

– Kyllä nämä aina pysäyttävät. Turhan nuorena kavereita lähtee. Tietysti tiesin, että pitkä sairaus on päällä, ja tilanne saattaa heikentyä.

Koivulahden kuolema oli kova paikka Korvelle.

– Vähän rajalliseksi tämän maailman ajattelee, kun jo tässä iässä alkaa kavereita poistua.

– Komu pääsi nyt Marjan ja kumppaneiden luokse...

Koivulahti ja vuonna 2012 menehtynyt Pekka ”Marja” Marjamäki kulkivat pitkän yhteisen taipaleen Tapparassa. Molemmat voittivat pelaajina Tapparassa viisi mestaruutta ja lopettivat pelaajauransa seurassa kevään 1984 mestaruusjuhliin.


Pelaajana viidet MM-kisat ja vuoden 1976 olympialaiset käynyt keskushyökkääjä Koivulahti oli Tapparan ja Suomen maajoukkueen kulmakiviä. Häntä on kuvattu ”joukkueensa aivoiksi”

– Peliälyltään hän oli aivan käsittämätön. Komu oli aina viisikkonsa ehdoton pomo. Hän osasi säätää pelin. Se taito ja jaksaminen... Komu pelasi aina paljon ratkaisuhetkillä ja kantoi vastuuta, Korpi muistelee.

Ihmisenä Koivulahti oli Korven mukaan erittäin pidetty.

– Komua arvostettiin sekä jääkiekkoympyröissä että työpuolella kaupunginvoudin konttorilla.

– Hänellä oli oma ”komumainen” huumorinsa. Hän oli omaa mieltä asioista. Se oli ehdottomasti hyvä puoli. Komu ei ollut mikään joojoo-mies vaan osasi olla perustellusti asioista eri mieltä.

– Jämäkkä kaveri ja hyvä perheenisä, Korpi tiivisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt