Näin SM-liigan viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo ratkeaa torstaina – Lukko sulamassa karulla tavalla, TPS hävisi taas

Julkaistu:

SM-liiga
Sportin unelma pudotuspelipaikasta on yhä elossa.
SM-liigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros pelattiin tiistaina.
 • KooKoo–JYP 4–5 rl.
 • Kärpät–Pelicans 3–2
 • Lukko–Jukurit 1–6
 • SaiPa–KalPa 2–5
 • Sport–TPS 4–1
 • Tappara–HIFK 4–2
 • Ässät–Ilves 0–4
Viimeisten kierrosten jännittävin taisto käydään viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevien JYPin ja Sportin välillä.

JYP johti KooKoota vastaan vieraskaukalossa jo 4–1 mutta menetti johtonsa ja otti lopulta kahden pisteen voiton 5–4-voitolla rangaistuslaukauskilpailussa.

Samaan aikaan Sport kaatoi hurmiollisen kotiyleisön edessä runkosarjan lopussa pahasti kyykänneen TPS:n 4–1. Tappio oli sarjassa neljäntenä olevalle turkulaisseuralle jo viides peräkkäinen varsinaisella peliajalla.

Tulokset tarkoittivat sitä, että viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo ratkeaa vasta torstain päätöskierroksen ottelussa Pelicans–Sport. Ennen sitä JYP johtaa Sportia yhdellä pisteellä.

Sport tarvitsee viimeisestä ottelusta vähintään kaksi pistettä. Tasapisteisiin päädyttäessä ratkaisevana tekijänä toimii kolmen pisteen voittojen määrä, joka Sportilla ja JYPillä on tasan. Jyväskyläläisillä on kuitenkin parempi maaliero, jota tarkastellaan seuraavana kriteerinä.

JYP joutuu jännittämään kohtaloaan kotisohvalla, sillä sen runkosarja päättyi ainoana joukkueena jo tiistain otteluun.

Kärpille hävinneellä Pelicansille riittää itselläänkin vielä panosta torstaina, sillä se on vain pisteen edellä neljäntenä majailevaa TPS:ää.

Viimeiselle kierrokselle jännitettävää

Rauman Lukko kärsi jo toisen peräkkäisen nöyryyttävän kotitappion, kun Jukurit kävi luuttuamassa Raumalla kotijoukkueella jäätä lukemin 6–1. Edellispelissään Lukko hävisi kotonaan niin ikään panoksettomalle KooKoolle.

Tappiot ovat käymässä kalliiksi seitsemäntenä sarjassa olevalle Lukolle, sillä se on hukannut nyt jo kaksi mahdollisuutta nousta suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavalle kuudennelle sijalle.

Lukko kohtaa torstain päätöskierroksella vieraissa Ilveksen. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla 7. ja 8. Ilveksellä on voitolla mahdollisuus nousta vielä Lukon ohi.

Ilves kävi kaatamassa tiistaina Ässät Porissa 4–0. Joukkueen kapteeni Eemeli Suomi takoi ottelussa hattutempun.

Pelicans ja TPS ratkaisevat viimeisellä kierroksella 3. ja 4. sijan kohtalon. HPK, HIFK ja Lukko puolestaan taistelevat tiukasti sijoista 5–7. Yhden niistä kohtalona on aloittaa pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta.

Pudotuspelijoukkueista sijoituksensa ennen viimeistä kierrosta ovat varmistaneet vain Kärpät (1.), Tappara (2.) ja SaiPa (8.).

Torstain päätöskierroksen ottelut:

HIFK–Ässät, HPK–Tappara, Ilves–Lukko, Jukurit–KooKoo, KalPa–Kärpät, Pelicans–Sport ja TPS–SaiPa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt