Päättyykö Eric Perrinin upea ura Kouvolan pimenevään tiistai-iltaan? JYPin luisussa katastrofin merkit

Julkaistu:

SM-liiga
Kauden suurin alisuorittaja JYP näytti vielä viime viikolla varmalta pudotuspelijoukkueelta. Nyt tilanne on toinen.
SM-liigan runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

Loppuhuipennuksen jännittävin taisto käydään alemmalla pudotuspeliviivalla, jossa JYP ja Sport kamppailevat 10. sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Vielä viime viikon lopullakin JYPin pudotuspelipaikka näytti varmalta. Eroa Sportiin oli turvallisen tuntuiset kahdeksan pistettä.

Tilanne kääntyi kuitenkin nopeasti.

Nyt eroa on kaksi pistettä, ja Risto Dufvan miehistö on luisunut kuilun partaalle.

JYPillä on jäljellä yksi ottelu (KooKoo, v), Sportilla kaksi (TPS, k ja Pelicans, v). Kaikki on siis vaasalaisten omissa käsissä.

– Tuo JYPin luisu on ollut karmea.

– Todennäköisesti Sportille riittää yksi voitto, koska suurella todennäköisyydellä JYP ottaa käkeen Kouvolassa, Ilta-Sanomien ja Telian asiantuntija Ismo Lehkonen täräyttää.

KooKoo pelaa enää vain maineesta ja kunniasta, mutta kuten viime aikojen vahvat esitykset ovat osoittaneet, se ei todellakaan ole lyönyt hommaa läskiksi.

– KooKoolla on hyvä jengi. He haluavat varmasti päättää kauden kotiyleisön edessä voittoon ja kiusata JYPiä oikein kunnolla. Sen osoitti jo viime lauantai, kun ne kävivät pistämässä Lukkoa käkättimeen.

– Tuollainen kiusaajan tilanne on loistava.

JYP on ajautunut kriittisellä hetkellä neljän ottelun tappioputkeen. Kirsikka kakun päälle oli viime lauantain tyrmäävän nöyryyttävä 0–6-tappio Lappeenrannassa.


KooKoon ja JYPin lähtökohdat tiistai-illan otteluun ovat siis täysin päinvastaiset. Kotijoukkue pääsee pelaamaan täysin paineitta kauden viimeistä kotiotteluaan, kun taas karmeat paineet niskassaan otteluun saapuvalla JYPillä on vain hävittävää.

– Se SaiPa-peli oli JYPin kannalta todella huolestuttava. Pakkovoitto, eikä niillä ollut yhtään mitään jakoa. JYP väsähti ihan täysin. Ei sitä voi pistää henkisenkään puolen piikkiin, koska se joukkue on täynnä niin kokeneita jätkiä, Lehkonen sanoo.

– Näytti siltä, että JYPin pelaajilla oli fyysiset ja henkiset paukut aivan loppu. Sitten pitäisi mennä Kouvolan lentokentälle pelaamaan tuollaista luistelujoukkuetta vastaan, joka saa vieläpä pelata rennosti!

JYPin runkosarja päättyy tiistaina Kouvolassa. Jyväskyläläisittäin huonoimmassa tapauksessa siihen saattaa päättyä myös konkarihyökkääjä Eric Perrinin, 43, ura.

Stanley Cup -voittajan ja SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimman ulkomaalaispelaajan poikkeuksellisen komean pelaajauran viimeinen luku saatetaan siis hyvinkin kirjata hämärtyvänä tiistai-iltana Kouvolan Lumon-areenassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt