Ville Niemisen tilanne Pelicansissa hämmästyttää – ”Kyllä me tiedotamme asioista”

Julkaistu:

sm-liiga
Lahden Pelicansin päävalmentajan Ville Niemisen tulevaisuus seuran pääluotsina on kuuma peruna.
Lahden Pelicans pelaa sensaatiomaista kautta. Hieman synkemmän alkutalven jälkeen Ville Niemisen valmentama joukkue on parantanut taas sekä peliesityksiään että tuloksiaan ja noussut SM-liigassa kolmanneksi.

Pelicans on jo varmistanut kotiedun puolivälieriin. Se on seurahistoriassaan pystynyt samaan vain kerran aiemmin, keväällä 2012. Tuolloin Pelicans oli runkosarjan kakkonen ja saavutti myöhemmin SM-hopeaa, historiansa ainoan mitalin.

Mutta mikä on Niemisen tilanne? Pelicans kertoi viime keväänä kolmivuotisesta sopimuksesta, mutta Hämeen Sanomat uutisoi elokuussa, että Niemisen sopimusrakenne on poikkeuksellinen 1+1+1 vuotta.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen vahvisti tuolloin, että ”sopimuksessa on tarkastelujakso”.

IS:n tavoittama Laukkanen ei halunnut kommentoida Niemisen jatkoa seuran päävalmentajana.

– Tulemme julki, kun se on ajankohtaista, Laukkanen sanoi.

Hän ei kysyttäessä vahvistanut Niemisen valmentavan Pelicansia myös ensi kaudella.

– Kyllä me tiedotamme asioista, Laukkanen vastasi.

IS:n tietojen mukaan sopimusasiaan palataan vasta kauden jälkeen. Joulukuussa Pelicans päätti hyvästä alkukaudesta huolimatta olla lunastamatta optiota.

Nieminen, joka näyttää olevan hämmentävän pitkällä koeajalla, ei halunnut kommentoida asiaa vaan totesi, ettei päätös ole hänen käsissään.

– Keskityn valmentamiseen, Nieminen sanoi.

Niemisen valmennustiimiin kuuluvat Pasi Nurminen, fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkoski ja maalivahtivalmentaja Arttu Lipsanen.

Pelicansin pelaajista mm. Oliwer Kaski, Jesse Saarinen, Aleksi Mustonen, Hannes Björninen, Miska Siikonen ja Taavi Vartiainen ovat tällä kaudella takoneet Niemisen alaisuudessa uudet piste-ennätyksensä.

Siirtorajalla Juhamatti Aaltosella ja Miro Keskitalolla vahvistunut Pelicans on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan seitsemän.

Lahtelaiset kohtaavat runkosarjassa vielä tiistaina Kärpät vieraissa ja torstaina Sportin kotona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt