HPK teilaa SM-liigan kurinpitoryhmän päätökset linjattomiksi – valittaa Janne Tavin saamasta pelikiellosta

Julkaistu:

SM-liiga
HPK:n mielestä Janne Tavin rangaistus on liian kova.
Jääkiekon Liigassa pelaava Hämeenlinnan Pallokerho valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan hyökkääjä Janne Tavin pelikiellosta.

Tavi sai kahden ottelun pelikiellon lauantaina pelatun HPK–KooKoo-ottelun tapahtumien johdosta. Taville tuomittiin 2+10 minuuttia selästä taklauksesta, mutta kurinpitodelegaatio otti tilanteen jatkokäsittelyyn ja antoi tiistaina kahden ottelun pelikiellon.
Tavi oli pelikiellon takia sivussa tiistain HPK–TPS-ottelusta ja sovittaa rangaistustaan vielä tänään pelattavassa HIFK–HPK-ottelussa. Pelikieltoa ei voi perua, mutta HPK haluaa puhdistaa pelaajan maineen.

– Työnantajana meidän on turvattava oikeudenmukainen kohtelu kurinpitopäätöksissä Janne Taville. Nyt työntekijämme menettää prosenttiosuuden palkastaan ja lisäksi hänelle jää kurinpidollinen merkintä tietoihin. Näkemyksemme mukaan Tavin pelikielto ei ole kurinpitolinjan mukainen, vaikka kurinpitodelegaatio niin päätöksessään väittää, HPK:n taustayhtiön toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoi seuran tiedotteessa.

HPK arvostelee linjattomuudesta

Toivanen viittasi Liigan kurinpitodelegaation pelikieltopäätöksessä käyttämään sanamuotoon ”ottaen huomioon kuluvalla kaudella selästä taklauksista kurinpitokäsittelyssä annettujen pelikieltojen kestot, kurinpitodelegaatio toteaa, että oikea rangaistus on kahden ottelun pelikielto”.

HPK:n tiedotteessa mainittiin räikeinä esimerkkeinä linjattomuudesta muun muassa Atte Ohtamaan huitomisesta saama pelikielto sekä Lasse Kukkosen ja Tuukka Mäntylän taklauksista saamat pelikiellot. Kukin heistä sai vain yhden ottelun pelikiellon. HPK:n mukaan tekojen vakavuus huomioiden Tavin rangaistus on liian kova.

– Kurinpidon virheistä kertoo myös se, että Malte Strömwallin tapauksessa KooKoo joutui ajamaan asiansa urheilun oikeusturvalautakuntaan. Kiitos heille siitä, että ajoivat työntekijänsä oikeusturvaa, kuten hyvän työnantajan kuuluukin, HPK-pomo Toivanen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt