Vuoden sairastuvalla ollut Lauri Korpikoski palasi kaukaloon reilusti laihtuneena – yksi tilasto hämmentää

Julkaistu:

SM-liiga
TPS:n Lauri Korpikoski palasi tositoimiin pitkän tauon jälkeen.
Sydänlihaksen tulehduksesta ja vaikeasta suolistosairaudesta kärsinyt Lauri Korpikoski on ollut viimeisen vuoden enimmäkseen sivussa jääkiekkokaukaloista. Aiemmin suomalaisittain lähes ylivertaisesta fysiikastaan tunnettu laitahyökkääjä on sairauslomansa aikana hukannut reilusti toistakymmentä kiloa painoa, mutta ominaisuudet eivät ole kadonneet.

Korpikoski palasi liigajäille keskiviikkona Lukkoa vastaan, ja vaikka esitys oli muutoin varsin arkinen, yksi tilasto oli puhutteleva. Koko alkukauden katsomossa istuskellut Korpikoski oli kaukalon nopein pelaaja!

Wisehockey tilastoi liigaotteluissa pelaajien hetkellistä huippunopeutta pelitilanteissa. Tällä mittarilla lukeman 38,93 km/h kellottanut Korpikoski oli keskiviikkoisen taiston nopein mies.

– Tarvitsin varmaan kymmenen minuutin huilin sellaisen suorituksen jälkeen. Mutta kiva, että edes sellainen merkintä tuli, Korpikoski naurahti.

Paluuottelun tehot jäivät nolliin ja näkyvät suoritukset vähiin, mutta kokenut hyökkääjä oli luottavainen oman suoritustasonsa suhteen.

– Pienin askelin tästä rakennetaan. Sellainen olo jäi, että kun saa ajoituksen ja jaksamisen kuntoon, kaukalossa saa kyllä tilaa itselleen, nyt oli vielä ne ratkaisevat puolikkaat sekunnit pielessä.

TPS hävisi keskiviikkoisen ottelun 1–4.

Lue lisää: Lauri Korpikoski palasi tositoimiin – TPS:n faneilta lämmin vastaanotto: ”Tavallinen ihminen olisi varmaan luovuttanut”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt