Lauri Korpikoski palasi tositoimiin – TPS:n faneilta lämmin vastaanotto: ”Tavallinen ihminen olisi varmaan luovuttanut”

Julkaistu:

SM-liiga
Pitkään sivussa ollut Lauri Korpikoski palasi tositoimiin, kun TPS kohtasi jääkiekon SM-liigassa Lukon.
Lauri Korpikosken paluu TPS-paitaan pitkän tauon jälkeen sai innostuneen vastaanoton turkulaisfaneilta. Pitkän linjan kannattajat ovat seuranneet paluumuuttajan vaikeaa kautta tarkkaan, joten myös ymmärrystä riitti, vaikka profiilipelaajaksi hankitun hyökkääjän peliminuutit jäivät tiistai-illan koitoksessa rajallisiksi.

– Laurin peli näytti ihan siltä, mitä on varmasti sovittu. Aika vähän peliaikaa ja vähitellen ajetaan häntä sisään. Ei voi vielä odottaa kovin paljon, pohti Jarmo Haapasaari.

Korpikoski avasi iltansa erikseen suunnitellulla sisääntulolla ja oli heti ottelun avausvaihdossa kirmata maalintekoon Lukko-puolustuksen läpi. Tuhkimotarinan sijaan Lassi Lehtinen torjui laukaisuyrityksen, ja kuvaavasti turkulaistähden vaihdolle tuli mittaa ainoastaan 19 sekuntia.

– Mutta meinasi tehdä maalin, siinä oli hyvä paikka. Odotan häneltä kyllä maaleja, kun saadaan mies kuntoon, iloitsi Henkka Kemppainen.


TPS on läpi kauden tiedottanut melko avoimesti Lauri Korpikosken sairastelusta ja kuntoutumisesta, joten kannattajatkin ovat kartalla vaikeuksista. TPS-fanien päätykatsomon liepeillä heltisikin rutkasti myötätuntoa kokeneen raatajan tilanteelle. Ennen kaikkea iloittiin kuitenkin Korpikosken sitkeydestä.

– Tavallinen ihminen olisi varmaan jo luovuttanut tähän mennessä, mutta hänellä on tietysti ollut kova halu pelaamaan, kyllä se näkyi kentälläkin, arvioi Jarmo Haapasaari.

Korpikoski sairasti syksyllä vakavan sydänlihaksentulehduksen. Viime toukokuussa hänellä diagnosoitiin puolestaan IBD eli haavainen paksusuolen tulehdus, joka on parantumaton suolistosairaus.

Lue lisää: Lauri Korpikoski palasi NHL:stä johtamaan TPS mestaruuteen – kaudesta tuli helvetti: ”Makaan täällä piuhoissa”

Vastoinkäymisistä huolimatta kannattajien usko TPS:n kapteenin paluuseen ei ole horjunut edes paluun venyessä. Epäilijöitä on Turkuhallin kulmilla talven aikana riittänyt, mutta kannattajakaksikko vakuuttaa tienneensä iloisen jälleennäkemisen koittavan. Tiistai-iltana hekin saivat palkintonsa.

– Jotkut luulivat, ettei Lauri pelaa enää ollenkaan, minä en epäillyt, totesi Kemppainen.

– Koko ajan on ollut vahva luotto siihen, että hän palaa. Nyt tuntuu hyvältä, komppasi Haapasaari.

Itse ottelu ei päättynyt Korpikosken ja TPS:n kannalta mukavasti: Lukko vei pisteet tylysti 4–1-vierasvoitolla.