SM-liigan ruotsalaistähti Malte Strömwall sai joulukuussa pelikieltoa ”masturbointieleestä” – nyt se kumottiin

Julkaistu:

SM-liiga
Urheilun oikeusturvalautakunta vapautti Malte Strömwallin pelikiellostaan.
SM-liigan ottelussa 21. joulukuuta käsiliikkeillään kohua nostanut KooKoon hyökkääjä Malte Strömwall on saanut vapautuksen pelikiellostaan, kertoi seura perjantaina. KooKoon mukaan urheilun oikeusturvalautakunta kumosi Strömwallin tuolloin saaman pelikiellon ja sen aiheuttamat muut kurinpitoseuraamukset.

– Olemme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Toivottavasti liiga ja kurinpito tarkastelevat omaa toimintaansa kriittisesti, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen toteaa.

Ruotsalaishyökkääjä Strömwall ajettiin joulun alla kaukalosta ottelussa Pelicansia vastaan epäurheilijamaisen käytöksen takia. Ottelun linjatuomari tulkitsi Strömwallin tehneen itsetyydytystä kuvaavia käsiliikkeitä.

Strömwall puolustautui kertomalla, että hän heilautti kättään ”vain, koska siihen huidottiin”. Liigan kurinpito ei kuitenkaan uskonut, vaan lätkäisi ”säädyttömästä eleestä” yhden ottelun mittaisen pelikiellon. Kurinpito toki myönsi, että erotuomari on voinut tulkita pelaajan toiminnan väärällä tavalla.

KooKoo oli tyytymätön päätökseen ja vei asian urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Ulosajo perustui yhden linjatuomarin olettamukseen, ja liigan kurinpito asettui tukemaan tätä näkemystä. Koimme, että meidän täytyy puolustaa pelaajaamme, ja sen vuoksi valitimme urheilun oikeusturvalautakuntaan, Kultanen sanoo.

– Pelaaja lynkattiin ja hänen nimensä tahrattiin aiheettomasti. Tehokkain pelaajamme oli kauden kriittisimmillä vaiheilla viisi erää pois kokoonpanostamme. En väitä, että olisimme nyt erilaisessa tilanteessa sarjataulukossa, mutta joka tapauksessa se oli tuomarilta ja kurinpidolta iso virhe, liigassa 13:ntena majailevan kouvolalaisseuran urheilujohtaja täydensi vielä.

Strömwall oli poissa 26. joulukuuta pelatusta KooKoo–SaiPa-ottelusta, jonka kouvolalaiset voittivat 1–0. Joulukuun 21. päivä pelattu ottelu Pelicans–KooKoo päättyi lahtelaisten 2–1-voittoon. Strömwall ajettiin suihkuun avauserässä.

Pari viime viikkoa loukkaantumisen takia sivussa ollut Strömwall palaa kaukaloon tänään, kun KooKoo kohtaa kotiottelussaan sarjajumbo Ässät.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt