Kuva Olli Lindholmista toi lämpimiä muistoja Ässien puolustajalle – ”Hän ehti vuosien aikana tulla tutuksi”

Julkaistu:

sm-liiga
Ässien kannattajat muistivat Olli Lindholmia. Puolustaja Jyri Marttinen kertoi muistojaan traagisesti kuolleesta laulajasta.
Suru-uutinenkaan ei tule kello kaulassa varoittaen itsestään. Porin kaupunki on järjestänyt suruliputuksen, ja torille on ollut mahdollista viedä kynttilätervehdyksensä Olli Lindholmin muistoksi.

Suomen tunnetuinta ässäfania ja porilaistaustastaan ylpeää Lindholmia kunnioitettiin keskiviikkona mahdollisimman luontevassa ympäristössä, Ässien ottelussa Isomäessä.

– Torin tapahtumakin oli hienosti toteutettu, mutta tämä peli on nimenomaan porilaisyleisölle oikea paikka kunnioituksenosoitukseen. Hän oli niin porilainen jätkä, seisomakatsomosta tavoitettu Noora Ylimys sanoi.

– Työssäni paloasemalla olen nähnyt kaikenlaista syntymästä kuolemaan, mutta aina nämä pysäyttävät. On vaikea hyväksyä, kun joku lähtee ennen aikojaan. Olli oli pari vuotta minua vanhempi, Ässiä jo vuosia kannattanut Petri Huru kertasi.

Kuten mestaruusjoukkueen aikainen kapteeni Ville Uusitalo kertoi Ilta-Sanomissa, kauden 2012–13 kriittisen vaikeilla hetkillä Lindholm tarttui puhelimeen ja soitti Uusitalolle pitkiä puheluja.

Rakkaus Ässiä kohtaan ei laimentunut vuosien aikana. Olli Lindholm ei ollut vieras näky Porin jäähallin lehtereillä.

– Olli oli suuri patasydän, ja vaikka ei varmaan kaikkia nimeltä tuntenut, aina täällä hallilla käydessään hän tervehti ja small-talkit vaihdettiin, seisomakatsomon vakiokävijöihin kuuluva Sanna Korhonen totesi.

– Istuin kotisohvallani, kun äitini laittoi viestiä, että Olli Lindholm on kuollut. Avasin internetin. Siitä seurasi ensin epäusko, ja sen jälkeen pääsi itku.

Korhonen soitti siskolleen Noora Ylimykselle, ja sama epäuskoisuus vallitsi linjojen molemmissa päissä.

– Kuulin Sannan äänestä, että jotain on nyt tapahtunut. Ensimmäinen ajatus oli, että voiko joku olla laittanut liikkeelle noin huonon vitsin. Minä kuulun ikäluokkaan, joka kasvoi Dingon ja Yön huumassa. 1980-luvulta asti olen kuunnellut Yötä ja ostanut c-kasetit aikanaan, Ylimys muisteli.

Huru, Ylimys ja Korhonen arvostivat kaikki ennen ottelua ja sen aikanakin soinutta musiikkivalikoimaa. Yön tuotanto oli odotetun laajasti esillä.

– Ollin lauluissa on oma tunnelmansa, varsinkin tässä tilanteessa. Minulla on mukavia muistoja ajoista, jolloin Yö alkoi jo saavuttaa suosiota. Samoilla seuduilla on joskus vietetty aikaa, Huru mietti.


Kannattajien lisäksi suru-uutinen vaikutti syvästi myös joukkueen pelaajien keskuudessa, vaikka asiaa ei erikseen läpi käytykään. Nykymiehistön konkareihin lukeutuva Jyri Marttinen on nähnyt ja kokenut Lindholmin vaikutuksen porilaiseen jääkiekkoiluun.

– Karri Kiven lähdön jälkeen Lindholm kävi harvemmin enää kopissa, mutta kyllä hän ehti vuosien aikana tulla tutuksi. Vanhassa kopissa ennen remonttia Olli kävi joitakin kertoja, Marttinen kertasi.

– Minä kasvoin Yö-yhtyeen musiikin parissa, mutta näillä nykynuorilla on kopissa jo erilainen musiikkimaku. Ilta-Sanomissa näin kuvan, jossa olimme Kivi, Lindholm ja taustalla minä vanhimman poikani kanssa. Se toi mieleeni paljon hyviä muistoja.


Marttinen kuuli Lindholmin poismenosta maanantaisten jääharjoitusten jälkeen, kun porilaisjoukkueen naprapaatti Ville Valli kertoi koskettavasta uutisesta.

Ässien luontevin tapa kunnioittaa Olli Lindholmin muistoa on latoa kotipeleissä kiekkoa vastustajan verkkoon. Mikään ei kuvaa Lindholmia ja Poria paremmin kuin Patasydän-kappaleen sanat. Sade piiskaa kallioita, ja kylmä painaa hartioita. Taistelu vastaan jatkuu kuitenkin, vaikka kyseisen kappaleen solisti on nukkunut pois.

– Ainahan tällainen koskettaa enemmän, kun oppi jotenkin tuntemaan kaverin. Liian nuorena hän lähti, vuosia olisi ollut vielä paljon edessä, Marttinen huokaisi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt