HIFK:n vahva toinen erä masensi Sportin

Julkaistu:

sm-liiga
HIFK ja Vaasan Sport kohtasivat keskiviikkoiltana Helsingin jäähallissa.
Ottelun ensimmäinen erä oli melko vaisu, mutta toisessa erässä HIFK otti pelin haltuunsa. Ruotsalaishyökkääjä Erik Thorellin komea ylivoimamaali Sakari Salmisen poikittaissyötöstä vapautti kotijoukkueen pelaamista.

Vaikka Sportin onnistuikin tasoittaa ottelu Valtteri Viljasen siniviivalaukauksella, helsinkiläiset jatkoivat rummutustaan, ja vain puolisentoista minuuttia tasoituksesta tilanne oli jo 3–1. Kotijoukkueen toisen osuman veivasi komealla yksilösuorituksella illan hahmo Joonas Rask, ja kolmannen ujutti vaasalaisten maalivahdin Mika Järvisen jalkojen välistä nuorten maailmanmestari Anton Lundell.

Kolmannessa erässä HIFK hallitsi kenttätapahtumia, ja Atte Engren pääsi maalin suulla melko helpolla. Rask iski numerot 4–1:een illan toisella komealla soolollaan, jonka päätteeksi hän kiepautti kiekon vanhanaikaisella maaliin. Toni Kallelan kavennusosuma ylivoimalla toi Sportille hieman lohtua, mutta hetkeä myöhemmin Jonas Motin niittasi tyhjään maaliin loppulukemat 5-2.

HIFK:lle voitto toi mukanaan myös jobinpostia, kun tähtilaituri Iikka Kangasniemi joutui jättämään kaukalon ensimmäisessä erässä. Kangasniemi sai kiekon kasvoihinsa ja poistui pukusuojiin kasvot veressä. Hän ei palannut enää kaukaloon illan ottelussa.

Tappiosta huolimatta Sportin taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu kiivaana. Vaasalaisten ero viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevaan JYPiin säilyi yhdessä pisteessä, kun myös jyväskyläläiset kärsivät tappion. Sport matkustaa seuraavaksi itäiseen Suomeen ja kohtaa elintärkeissä otteluissa perjantaina SaiPan Lappeenrannassa ja lauantaina Jukurit Mikkelissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt