TPS juhli Kaapo Kakon 18-vuotispäivää voitolla JYPistä

Julkaistu:

TPS–JYP 4–1
Päätöserän ryhtiliike vei turkulaiset takaisin sarjataulukon kakkoseksi.
Kurssinsa kelvollisesti valmentajanvaihdoksen jälkeen kääntänyt JYP tarvitsisi voiton nyt joka pelistä, sillä se on tällä hetkellä kiinni viimeisessä playoff-paikassa. TPS taas halusi nousta takaisin liigan kakkospaikalle Tapparan ohi.

Avauserän paras mustavalkoinen minuutti osui aivan pelin alkuun, kun TPS pääsi tulittamaan kolme kertaa päin JYPin Eetu Laurikaista. Sen jälkeen pelin alun nukuksissa ollut vierasjoukkue suli vähitellen kohmeesta.

Avausmaali – joka oli samalla JYPin ensimmäinen laukaus maalia kohti – syntyi ajassa 6.36. Robert Rooba ajoi vauhdilla maalille, laukoi ja upotti lopulta Henrik Haukelandin sylkemän rebound-kiekon.

Sekava erä päättyi TPS:n tolppalaukaukseen viimeisillä sekunneilla.

Toisen erän TPS pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta tasoitusta ei saatu aikaiseksi. Turhautuminen purkautui lopulta Oula Palveen osalta suunsoitoksi, josta kultakypärä kuittasi kymmenminuuttisen.

Tasoituksen kuitenkin tehtailivat isännät, kun JYPin Samuli Ratinen otti kampituksesta kaksiminuuttisen. Petrus Palmun tarkka kuti upposi, ja tilanne oli tasan. Kaapo Kakolle merkittiin syöttöpiste, joka jäi täysi-ikäisyyttä tänään juhlivan superlupauksen ainoaksi tehomerkinnäksi.

JYPillä olisi ollut tuhannen taalan paikka ottaa etumatkaa säälipleijariviivan yläpuolella, kun Sport hävisi vieraissa Helsingin IFK:lle. Jotain kuitenkin tapahtui toisen ja kolmannen erän välillä TPS:n pukukopissa, ja jäälle tuli täysin erinäköinen joukkue. Rohkea hyökkääminen oli jo kostautua, kun alin puolustaja hukkasi kiekon, ja JYPin Jake Newton pääsi yksin läpiajoon. Yritys epäonnistui, ja vain hetkeä myöhemmin soi omissa.

Palmu taisteli kiekon maalin eteen, ja Teemu Väyrynen viimeisteli. Seuraavaan ei tarvittu kuin 37 sekuntia. Aleksi Salonen teki maalinedushässäkän jälkeen ensimmäisen maalinsa TPS:n paidassa.

Lauri Pajuniemi pääsi vielä kaunistelemaan lukemia tyhjiin.

Voitolla TPS nousi sarjataulukossa toiseksi kolme pistettä Tapparan edelle yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt