Porin Ässien kotihalli hiljeni Olli Lindholmin muistolle – seremonia nosti tunteet pintaan: ”Tämä on yksi vaikeimmista”

Julkaistu:

SM-liiga
Ässien kotiottelussa pidettiin hiljainen hetki.
Urheilulla on tärkeä paikkansa porilaisessa sielunmaisemassa. Karhukaupungin väkeä pidetään monessa asiassa omaperäisenä ja itsepäisenä, eivätkä uudet tuulet puhalla käytännön valinnoissa yhtä vaivatta kuin mereltä kaupunkiin päin tuleva viima.

Olli Lindholm ja Yö-yhtye kuuluvat kiinteänä osana porilaisuuteen. Tästä johtuen keskiviikkoisen HPK-ottelun alkuseremonioiden haikeutta ja kaipuuta ei voi pitää yllätyksenä.

Tilaisuus oli rosoinen mutta herkkä, eikä mikään muu olisikaan ollut toimiva vaihtoehto. Muistohetki ja mediakuutiolla pyörinyt video muistuttivat Ässien kannattajia elämän katoavaisuudesta.

Seisomakatsomon keskellä Lindholmia muisteltiin lämmöllä. Lindholm ei vieroksunut näyttäytyä Ässien otteluissa ja tuoda esiin rakkauttaan porilaisseuraa kohtaan.

– Monenlaista seremoniaa on Porissa nähty, mutta tämä on yksi vaikeimmista, Noora Ylimys totesi.

– Tiesin, että keskiviikkona Ollin ääni kuuluu, mutta silti se on koskettavaa. Hänen valikoimassaan oli jokaiseen hetkeen sopivia lauluja, Sanna Korhonen jatkoi.

Ottelu on merkittävä tapahtuma lajissa kuin lajissa, mutta elämässä on sittenkin jotain paljon tärkeämpää.


Ennen alkulämmittelyjä hallissa kaikui vain ja ainoastaan Yön tuotanto. Kuten illan teemaan sopii, haikeat kappaleet herkistivät porilaisyleisöä.

– Työssäni paloasemalla olen joutunut kokemaan monenlaista syntymästä kuolemaan. Sitä on aina vaikea hyväksyä, kun joku lähtee ennen aikojaan, ja on tässä musiikkivalikoimassa oma tunnelmansa, Petri Huru kertoi.

– Minä olen ikäluokkaa, joka kasvoi Dingon ja Yön huumassa. Aikanaan tuli hankittua c-kasetit, ja siellä on todellisia helmiä. Itse silti koen, että tuotanto meni parempaan suuntaan vuosien edetessä, Ylimys mietti.

Ässäkannattajien mieluisimmat muistot liittyivät luonnollisesti kevään 2013 mestaruusjuhliin. Huru oli hankkinut tuttavaltaan traktorin, jolla hän ajoi kulkueen perässä jäähallilta aina torille asti. Koristeena olivat luonnollisesti ässäliput.

– Se on jäänyt mieleen hauskana muistona. Olli Lindholm oli sellainen moro-tuttu minulle, kun olemme melkein samaa ikäluokkaa, Huru kertasi.


Ässien vaikean kauden loppupuolella yleisömäärä on jäänyt kauaksi seuran tavoitteesta. Porin kaupunki muistaa Lindholmia monella tavalla, muun muassa torille on ollut mahdollista viedä kynttilä palamaan.

Keskiviikkoinen HPK-ottelu ja erityisesti Olli Lindholmin muistaminen mediakuution videolla ja hiljaisella hetkellä keräsi tavallista enemmän väkeä paikalle.