Nyt se on varmaa: Juhamatti Aaltonen siirtyy Pelicansiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Juhamatti Aaltonen palaa SM-liigan.
Juhamatti Aaltonen siirtyy Lahden Pelicansiin.

Aaltonen neuvotteli keskiviikkona Skellefteå AIK:n kanssa nykyisen sopimuksensa purkuehdoista. Aaltosella ja ruotsalaisseuralla oli sopimus myös kaudesta 2019–2020.

Laitahyökkääjällä ja lahtelaisseuralla on nyt sopimus paitsi tämän kauden lopusta myös sitä seuraavasta sesongista.

Lahtelaisryhmälle tuli nopea tarve täydentää hyökkäyskalustoaan, koska sen tehopelaajiin kuuluva Hynek Zohorna loukkaantui viime viikonloppuna Tshekin maajoukkueen ottelussa. Tällä kaudella SM-liigassa tehopisteet 14+25 saalistanut Zohorna joutuu olemaan sivussa useita viikkoja.

Taiturimaisen Aaltosen kausi Skellefteå AIK:ssa oli vaikea. Ruotsissa flopiksi leimattu pelaaja sai kasaan 35 ottelussa vaatimattomat tehopisteet 1+8=9.

Aaltoselle lohkesi viimeisissä otteluissaan Ruotsissa peliaikaa noin 10 minuuttia per kamppailu. Ennen sitä hän joutui tyytymään myös minuutin molemmin puolin jääneisiin jääaikoihin. Aaltosen piti seurata useampi Skellefteå AIK:n ottelu kokonaan katsomon puolelta.

Aaltonen edusti Pelicansia kaudella 2009–10, jolloin hän oli yksi SM-liigan valovoimaisimmista pelaajista sekä monen lahtelaiskatsojan suosikkipelaaja. Hän viimeisteli 58 ottelussa 28 maalia ja sai 21 syöttöpistettä.

Päivitetty otsikko ja lisätty tuoreet tiedot Aaltosen tilanteesta kello 12.09.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt