SM-liiga

Kärppien sarjajohto jo käsittämättömät 26 pistettä! Jussi Jokinen nakutteli komeat tehot Tapparaa vastaan

Julkaistu:

SM-liiga
Kotimainen kiekkokausi 2018–19 voi jäädä historian kirjoihin Oulun Kärppien ylivoimaisuuden takia.

Kärpät–Tappara 4–2 (2–1, 0–1, 2–0)

Hallitseva mestari otti jo viidennen täyden pistepotin peräjälkeen kaatamalla SM-liigan jättiläisten taistossa Tampereen Tapparan. Kärppien valta-asema sarjan kärjessä on tällä hetkellä niin suvereeni, ettei vastaavaa ole koskaan nähty.

Kun runkosarjaa on molempien joukkueiden osalta jäljellä 11 kierrosta, repi Kärpät eron kakkosena olevaan Tapparaan peräti 26 pisteeseen. Käytännössä runkosarjan voitto on ratkennut jo aikaa sitten, mutta Kärpillä on mahdollisuus paketoida perussarjan ykköstila myös teoriassa tämän viikon aikana.

SM-liigan piste-ennätys on Kärppien hallussa kaudelta 2013–14, jolloin joukkue keräsi 60 ottelussa 131 pistettä. Tiistain voiton myötä Kärpät nousi jo 112 pisteeseen – joten oululaisjoukkueelle riittää jäljellä olevista 33 pinnasta 20 ennätyksen rikkomiseen.

Ehdottoman huippuottelun sankariksi nousi Kärppien Ville Leskinen. 24-vuotias seuran oma kasvatti iski kaksi maalia ja nousi SM-liigan pistepörssin kärkipaikalle tehoin 24+22=46. Viime viikonloppuna Leijonien mukana Ruotsin EHT-turnauksessa ollut Leskinen repi samalla maalipörssin kärkipaikalla ison kaulan seuraaviin. KooKoon Malte Strömwallilla ja HIFK:n Iikka Kangasniemellä on kasassa 20 osumaa.


Ottelu oli tasan 2–2 vielä toisella erätauolla, mutta päätöserässä Kärpät oli täysin ylivoimainen. Leskisen ja Aleksi Heponiemen maalien lisäksi Kärpillä oli mahdollisuudet useaan lisäosumaan. Tappara jäi Kärppien pyörremyrskyn silmässä täysin sivustaseuraajaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ottelussa tehot 1+2 tehnyt Jussi Jokinen puolestaan laukoi ensimmäisen maalin Kärppien paidassa yli kuuteen vuoteen. Jokinen on nyt tehnyt pelaamissaan neljässä ottelussa tehopisteet 1+7.


Kärkiottelua voi hyvällä syyllä tituleerata runkosarjan minifinaaliksi. Tappara on pelannut SM-liigan finaaleissa peräti kuutena edellisenä keväänä – saldona kaksi mestaruutta ja neljä hopeasijaa. Neljästä finaalitappiosta Kärpät on ollut peräti kolmesti se, joka on aiheuttanut kirvesrinnoille karvaan pettymyksen. Viime keväänä Kärpät otti kultaa voitoin 4–2.

Joukkueet ovat sarjasijoituksensa ja lähivuosien menestyksen myötä ennakkosuosikit myös tämän kauden finalisteiksi. Joukkueiden vire ja tuloskunto on kuitenkin kallellaan harvinaisen selvästi oululaisjoukkueen suuntaan.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt