Juhamatti Aaltonen palaamassa Pelicansiin? Huhumylly ”floppipelaajan” ympärillä käy kuumana Ruotsissa

Julkaistu:

Jääkiekko
Ruotsalaislehti Expressen uutisoi, että Juhamatti Aaltonen olisi palaamassa Lahteen.
Kiekkotaiteilija Juhamatti Aaltonen on lähtökuopissa Skellefteåssa, uutisoi ruotsalaislehti Expressen. Lehden lähteiden mukaan Aaltonen olisi palaamassa Suomeen ja Lahden Pelicansiin, jota hän edusti kaudella 2009–10.

Aaltonen, 33, on ollut tällä kaudella SHL:ssä paha pettymys. Hän on saanut pelaamissaan 35 ottelussa aikaiseksi ainoastaan 1+8 tehopistettä. Myös Aaltosen viime kausi Röglen riveissä oli vaisu, ja hänet kaupattiin loppukaudesta sveitsiläisen Bernin riveihin.

– Floppipelaaja lähtee, Expressen otsikoi Aaltosta koskevan uutisen etusivullaan.

Suomessa Aaltonen on edusti edellisen kerran Helsingin IFK:ta kaudella 2016–17. Tuolloin hän paukutti runkosarjassa 39 tehopistettä, mutta tahti hyytyi pudotuspeleissä.

Aaltonen ei ole pelannut missään seurassa yli kahta kautta sen jälkeen, kun hän jätti kasvattajaseuransa Oulun Kärpät vuonna 2009. Tehopisteiden valossa taiturin uran paras kausi oli juuri Pelicansissa, jossa hän takoi 58 ottelussa 28+21=49 pistettä ja murtautui kauden päätteeksi myös ensimmäistä kertaa urallaan Leijonien MM-joukkueeseen.

Aaltonen on pelannut urallaan viidet MM-kisat ja yhdet olympialaiset.


Lisää kierroksia Aaltosta koskevaan siirtospekulaatioon toi se, ettei suomalainen ole tiistai-iltana joukkueen kokoonpanossa vierasottelussa HV71:tä vastaan.

Pienelle vastuulle kauden mittaan jämähtänyt Aaltonen on tiettävästi pyytänyt Skellefteån valmennusjohdolta isompaa ruutua. Sitä ei kuitenkaan ole herunut.

Expressen kysyi Aaltosen mahdollisesta Pelicans-siirrosta Skellefteån urheilupomo Mikael Lindgreniltä, mutta tämä ei suostunut kommentoimaan asiaa millään tavalla.

Euroopan kiekkosarjojen siirtotakaraja on tulevana perjantaina 15. helmikuuta. Aaltosella on toistaiseksi sopimus Skellefteån kanssa myös ensi kaudesta.

SM-liigassa neljäntenä majailevalla Pelicansilla olisi tarvetta vahvistukselle, sillä sen huippuvireinen tshekkihyökkääjä Hynek Zohorna loukkaantui Euro Hockey Tourin ottelussa viikonloppuna. Kauden 45 ottelussa 14+25=39 pistettä mättänyt tehomies on sivussa tuoreimpien arvioiden mukaan 4–6 viikkoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt