SM-liiga

Olli Lindholm soitteli vinkkipuheluja SM-liigan seurapomolle – ”Hän oli aidosti Ässien puolella vaikeinakin hetkinä”

rac

Julkaistu:

jääkiekko
Olli Lindholm oli tunnetuimpia Ässien kannattajia.
Maanantain ja tiistain välisenä yönä sairauskohtaukseen kuolleen Olli Lindholmin yksi suurista intohimoista oli Porin Ässien jääkiekkojoukkue. Lindholm eli joukkueen mukana niin vaikeat hetket kuin myös mestaruusjuhlat.

Ässien entinen toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki muistaa, että Lindholmille oli varattuna viime vuosina yksi perinteinen kunniatehtävä.

– Olli oli usein avaamassa kautta Maamme-laululla. Se oli Ollille pedattu ja mieluinen kunniatehtävä kovana Ässä-miehenä.

– Eikös Olli ollut myös ennen vuoden 2013 viimeistä loppuottelua laulamassa Maamme-laulua? Varmaan kovalle kannattajalle ja Pata-äijälle Ässien voittama mestaruus 2013 oli iso ja kova juttu, Hirsimäki muistelee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lindholm ei hylännyt Ässiä vaikeinakaan hetkinä.

– Olli tunsi paljon pelaajia ja oli heidän kanssaan paljon tekemisissä. Varsinkin silloin, kun oli vaikeita aikoja, hän koetti luoda uskoa ja tsemppiä jätkiin.


– Olli asui Tampereella, mutta kävi usein Porissa. Hän kävi äitiään katsomassa Porissa ja usein samalla myös Isomäessä niillä reissuilla.

– Olli soitteli silloin tällöin ja bongaili vähän pelaajia pitkin poikin. Hän antoi tipsejä, että kannattaisiko olla kiinnostunut.

Yhden tarinan mukaan Lindholm ei suostunut aloittamaan keikkaansa Pyhätunturilla vuonna 2009 ennen kuin Vaasan Sportia vastaan pelattu karsintasarjan ottelu oli päättynyt.

– On hienoa, että vaikeilla hetkillä löytyy tällaisia kulma- ja tukimiehiä, jotka eivät ole ekana lyömässä puukkoa selkään. Mulle jäi Ollista sellainen käsitys ja kuva, että hän oli aidosti Ässien puolella vaikeinakin hetkinä. Oli hän tietenkin myös hyvinä hetkinä ja sai varmasti takaisin tunnetasolla. Jos ei muuten, niin ainakin keväällä 2013 Ässien mestaruusvuonna.

– Aika paljon Olli oli käsitykseni mukaan tekemisissä pelaajien kanssa. Karri Kiven kanssa he olivat erittäin hyviä ystäviä. Se juontaa sieltä (pelaaja-ajoista). Hiljaiseksi vetää. Kun olen täällä Tampereella joskus törmännyt Olliin, niin viimeisen päälle kovassa iskussa oli äijä. Ihan täysi mysteeri. Kai meillä kaikilla on päivät luetut.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt