HIFK:n sopimustarjoukset eivät sytyttäneet – nyt Oliwer Kaski takoo pisteitä uskomattomaan tahtiin ja debytoi Leijonissa

Julkaistu:

SM-liiga
Oliwer Kaski tykittää pisteitä älyttömään tahtiin ja debytoi Leijonissa.
Pelicansin puolustaja Oliwer Kaski on tämän kalenterivuoden puolella pelannut 11 SM-liigan ottelua.

Hän on mättänyt peleissä käsittämättömät 9+9=18 tehopistettä. Samalla Kaski, 23, on karannut puolustajien pistetilastossa selvään johtoon.

Koko liigan pistepörssissä Kaski on viidentenä.

Kaski on takonut 47 ottelussa hurjat 15+24=39 pinnaa. Vertailun vuoksi: KHL:ssä nyt säkenöivä Mathew Maione voitti puolustajien pistepörssin viime kaudella tismalleen samoilla pistelukemilla.

– Pakko sanoa, että jääkiekko on kyllä ollut kivaa. Kuten ”Nemo” (Pelicansin valmentaja Ville Nieminen) sanoo, harvoin lätkästä pystyy nauttimaan. Nyt on jopa pystynyt, Kaski sanoo.

Maanantaina kerrottiin, että Kaski on valittu SM-liigan tammikuun kuukauden pelaajaksi.

Pois IFK:sta

Moni on etenkin viime aikoina päivitellyt, miten ihmeessä HIFK saattoi päästää Kasken pois. Kiekkoasiantuntija ja -valmentaja Ismo Lehkonen täräytti Telian tv-studiossa, että Kasken pois päästävän urheilujohtajan pitäisi saada potkut.

Marraskuun 2017 alussa virkansa HIFK:n urheilujohtajana aloittanut Tobias Salmelainen teki Kaskelle lukuisia sopimustarjouksia muttei sellaista, jolla porilaislähtöinen puolustaja olisi jäänyt.

Kaski kertoo, että teki päätöksensä joulun tienoilla.

– Molempien kanssa käytiin keskusteluita. Minun mielestäni Pelicans oli enemmän kiinnostunut, ja tykkäsin enemmän siitä, mitä he tarjosivat. Ei siinä sen kummempaa. HIFK:sta ei jäänyt pahaa sanottavaa.


Pelicansin käskyttäjät, entiset pelaajasuuruudet Nieminen ja Pasi Nurminen ovat miellyttäneet Kaskea.

– He näkevät peliä pelaajan näkökulmasta. Jos esimerkiksi on jotain peliin liittyviä asioita, joita tekee jatkuvasti väärin, he pystyvät puuttumaan siihen. Ei tule pelkästään sellaista, että ”oli huono peli”, vaan myös syy-seuraussuhdetta mietitään. Siitä olen tykännyt.

Mestaruus tavoitteena

Kärpät on kevään megasuosikki, mutta Pelicans on musta hevonen, jolla on varmasti sanansa sanottavana kevään peleissä. On oikeastaan tyhmää edes kysyä, onko Pelicansin tavoitteena voittaa mestaruus.

– Olisi outoa, jos mitään muuta olisi tavoitteena. Kausi on ollut hyvä, mutta ei tämä vielä riitä. Nyt tämä vasta alkaa, ja mitataan kuka on kova.

Vaikka Kaskella on sopimus myös ensi kaudesta, voisi kuvitella monen NHL-seuran kiinnostuneen näillä näytöillä 23-vuotiaasta pakista.

– Katsotaan niitä kauden jälkeen. En viitsi hirveästi tässä vaiheessa spekuloida. Mutta tässäkin asiassa olisi tyhmää, jos ei haaveilisi tai haluaisi sinne päästä. Nyt keskityn vain tähän kauteen, peli kerrallaan.

Leijoniin!

Tällä viikolla Kaski pelaa ensi kertaa Leijonissa.

Hiljattain Jukka Jaloselta tullut puhelinsoitto maajoukkuekutsusta oli iloinen yllätys, vaikka Kaski osasikin arvella, että jotain kiinnostusta häntä kohtaan voisi olla. SM-liigassa pelaavia debytantteja on nimittäin nähty paljon Leijonissa.

– Ensimmäinen kerta, joten sillä tavalla en ollut osannut valmistautua. En ole ikinä pelannut mitään maajoukkuepelejä tai ollut edes alueturnauksissa. Työ on palkittu.

Oliwer Kaski vuonna 2019

3.1.2019 Pelicans–Jukurit 0+1=1
5.1.2019 Ässät–Pelicans 0+1=1
11.1.2019 Pelicans–KalPa 0+0=0
12.1.2019 KooKoo–Pelicans 0+2=2
18.1.2019 Pelicans–TPS 2+1=3
23.1.2019 Sport–Pelicans 2+1=3
25.1.2019 SaiPa–Pelicans 2+0=2
16.1.2019 Pelicans–SaiPa 0+0=0
30.1.2019 Pelicans–Kärpät 0+2=2
1.2.2019 HPK–Pelicans 1+0=1
2.2.2019 Pelicans–Tappara 2+1=3
Yhteensä 11 ottelua, 9+9=18 pistettä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt