Uhrautuminen SM-liigakaukalossa maksoi Roope Talajalle kiveksen – ”Toinen poistettiin melkein kokonaan”

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liiga
Sportin kärkihyökkääjä Roope Talaja, 30, ei pelkää kaukalossa mitään. Yksi heittäytyminen kiekon eteen maksoi hänelle kiveksen.
Kaukaloiden todellisena soturina tunnettu 30-vuotias laitahyökkääjä Roope Talaja on kokenut urallaan paljon.

Talajan uraa käydään perusteellisesti läpi Urheilulehden tuoreessa henkilöjutussa, jossa hän mm. kertoo yhdestä merkittävästä uhrauksestaan kiekkokaukalossa.

Lauantai 26. maaliskuuta 2011 jäi SM-liigahistoriaan. Blues löi Ässät Espoossa maalein 3–0 ja eteni liigahistorian ensimmäisenä ”säälipleijareista” ponnistaneena joukkueena välieriin.

Talaja sai Espoon areenasta ambulanssikyydin sairaalaan. Hän oli blokannut Ässien puolustajan siniviivakudin niin, että laukaus osui arkaan paikkaan.

– Sairaalassa tutkittiin ja katseltiin. Taidettiin tehdä ultraäänitutkimus, mutta mitään ei löytynyt, Talaja muistelee Urheilulehdessä.


Hän kiitti ja kuittasi sairaalan henkilökunnalle ja palasi kaukaloihin pelaamaan pudotuspelit loppuun. Kausi päättyi SM-hopeaan HIFK:ta vastaan.

– Loppukesästä ajattelin, ettei tämä ole ok. Menin leikkaukseen ja toinen kives poistettiin melkein kokonaan. Kun heräsin, sanottiin, etteivät kivut olleet ihme. Kives oli haljennut.

Sittemmin Talaja on saanut kaksi lasta.

– Yhdelläkin pärjää. Minulle sanottiin jo silloin, ettei niiden asioiden suhteen ole hätää.

Talaja on tällä kaudella ampunut 18 maalia Vaasan Sportille ja taistelee maalipörssin voitosta.

Urheilulehti tilaajilla keskiviikkoisin ja irtonumeromyynnissä torstaisin. Tilaa lehti kotiisi tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt