SM-liiga

Kauhua kylvänyt SM-liigan pahamaineinen jäähykuningas on yllättänyt lähes kaikki – ”En halua tapella enää koskaan”

Julkaistu:

SM-liiga
Veri-Penasta tuli Teho-Pena. Kovanyrkkinen tappelija Ben Blood teki täyskäännöksen ja kylvää nyt kauhua kiekon kanssa.
Pahamaineiseksi kaukalogangsteriksi tuomittu Ben Blood on muuttanut tänä talvena tyyliänsä totaalisesti.

Tapparan pestaama puolustajajärkäle on kylvänyt nyt kauhua kiekon kanssa: tekopaikkojen järjestelijänä ja jopa viimeistelijänä.

Marraskuussa SM-liigaan palannut amerikkalaispakki on tehtaillut 24 ottelussa jo lukemat 4+12=16 ja rikkonut aiemman piste-ennätyksensä kirkkaasti. Plusmiinus-saldo (+14) on koko joukkueen paras.

29-vuotiaan Bloodin otsaan lyötiin tappelijan leima, kun amerikkalaisen nyrkit viuhuivat tämän tästä ensimmäisen liigapätkän (2015–2018) aikana. Se alkoi kahdella kaudella Pelicansissa ja jatkui vuodella Ässissä. Riehuminen toi kaksi kertaa jäähykuninkuuden.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikki on toisin tällä kaudella.

– Olen erittäin huojentunut, kun Tappara haluaa minun keskittyvän pelkästään pelaamiseen. En halua tapella enää koskaan. Pyrin tästä maineesta eroon kokonaan, Blood painotti.


”Veri-Pena” Bloodista tuli ensimmäisellä liigakaudella, kun Pelicansin luotsit käskivät hänen pelata kovaa ja ilkeästi. Niin, että vastustajat pelkäävät.

Rapatessa roiskui välillä, kun tulokas yritti tehdä vaikutuksen uusiin valmentajiin. Nyrkkisankari ylitti rajan muutamaan otteeseen – eikä ole siitä todellakaan ylpeä.

Suurin kohu nousi Pelicansin harjoituksissa sattuneesta kahakasta, kun Blood retuutti häntä taklannutta joukkuekaveria Niko Kivelää. Pinna paloi huulen auettua.

Blood ei ymmärtänyt tapauksesta noussutta huomiota, koska Pohjois-Amerikassa tämäntyyppiset tilanteet hoidetaan usein heti jäällä.

Nyt tämäntyyppiset purkaukset ovat taakse jäänyttä elämää.

– Pelaan kiistattomasti parasta kauttani. Olen nauttinut joka päivä tässä porukassa. Täällä on loistava henki ja muutenkin kaikki asiat hyvin, Blood suitsutti.

Jenkkipuolustaja haluaa olla jäällä, kun otteluita ratkaistaan.

– Vihaan jäähyboksissa istumista. On paljon hienompaa tappaa jäähyjä kuin kärsiä rangaistusta. Nautin alivoimapelistä kaikkein eniten, Blood innostui.


Viime kesänä Blood siirtyi brittiliigassa kiekkoilevaan Cardiff Devilsiin ja aikoi viedä opintojansa eteenpäin pelaamisen ohella. Maisterin tutkinnon suorittaminen piti panna kuitenkin jäihin ainakin toistaiseksi vastustamattoman tilaisuuden takia.

Bloodin kiekko-osaamiseen ihastunut Tappara kiinnitti jenkkipakin kevääseen 2020 asti.

– Kun agenttini kertoi Tapparan kiinnostuksesta, en uskonut korviani. Luulin ensin, että se on pila. En olisi uskonut koskaan, että pääsen pelaamaan näin kovassa joukkueessa, Blood äimisteli.

Hienoista esityksistä huolimatta Blood ei elättele enää NHL-unelmaa.

– Se juna meni jo ohi. Enkä lähtisi välttämättä, vaikka tulisi paikkakin. Haluan pelata Tapparassa niin pitkään kuin mahdollista, hän täräytti.

Pakastekaapin kokoinen (193 senttiä, 103 kiloa) pakki pääsi käymään Ottawa Senatorsin harjoitusleirillä pari kertaa kesän 2007 varauksen jälkeen, mutta toivottua näyttöpaikkaa ei avautunut.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt