JYP otti toisen voittonsa Risto Dufvan alaisuudessa – katso illan kaikki liigatulokset

Julkaistu:

SM-liiga
HPK nousi Kuopiossa jatkoaikavoittoon Tuulolan maalilla.
Risto Dufva näyttää saaneen JYPin pelipäälle jääkiekon Liigassa. Viikolla jyväskyläläisten päävalmentajaksi palannut Dufva luotsasi suojattinsa toiseen peräkkäiseen voittoon, kun perjantaisen HIFK:n kukistamisen jälkeen JYP pehmitti Tapparan Hakametsässä 4–2.

Tappara tuli päätöserän puolivälissä maalin päähän Sami Moilasen osumalla, mutta Jani Tuppurainen sinetöi loppuluvut siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 59.43.

Oulussa jumbojoukkue Ässät piti sarjakärki Kärppiä lujilla, sillä ottelu oli neljä minuuttia ennen loppusummeria vielä 3–3-numeroissa. Kärppien pelastukseksi tuli Rasmus Kuparin ylivoimamaali ajassa 56.39, ja se riitti 4–3-paremmuuteen.

Kärppien maalilla Jussi Rynnäs selvisi 14 torjunnalla. Porilaispäädyssä Andreas Bernard ja Henri Kiviaho torjuivat kahdestaan tuplaten kiekkoja Rynnäkseen verrattuna. Kiviaho korvasi Bernardin ottelun puolivälissä.

Kuopiossa tarvittiin Liigan tilannehuoneen apua pitkään ennen kuin HPK:n jatkoaikavoitto KalPasta ratkesi. Tuomio oli, että Eetu Tuulolan jatkoajalla tekemä maali hyväksyttiin, ja HPK otti vierasvoiton 6–5.

KalPalle tappio oli karvas, sillä joukkue johti ottelua päätöserän lopussa kahdella maalilla. HPK tasoitti kuitenkin pelatessaan ilman maalivahtia Rasmus Reijolaa. Maaleista vastasivat Jere Innala ja Petteri Nikkilä.

Laaksonen selvisi säikähdyksellä

Ilveksen maailmanmestaripuolustajan Oskari Laaksosen loukkaantuminen pelästytti Raumalla. Jäälle valui runsaasti verta, kun Lukon Justin Danforthin luistimen terä viilsi haavan Laaksosen ranteeseen toisessa erässä.

Ilveksen päävalmentajan Karri Kiven mukaan Laaksonen selvisi kuitenkin ilman pahaa vammaa.

– Haava saatiin todella nopeasti tukkoon, Kivi kertoi Yle Puheen haastattelussa ja kiitteli tuomariston ja Lukon lääkintähenkilöstön nopeaa toimintaa.

Lukko kukisti Ilveksen 5–2 ja nousi kuuden parhaan joukkoon. Ilveksen Teemu Rautiainen teki joukkueensa molemmat maalit, ja Lukosta neljä miestä ylsi vähintään kahteen tehopisteeseen. Kahden maalin mies oli kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazio, joka sinetöi loppuluvut, kun Ilves pelasi ilman maalivahtia Riku Heleniusta ottelun lopussa.

TPS palasi voittajaksi

TPS palasi viiden tappion jälkeen voittokantaan, kun turkulaiset kukistivat Jukurit 4–1. Ottelun voittomaali 2–0:aan merkittiin Oula Palvelle, joka on seuran sisäisessä pistepörssissä toisena Ilari Filppulan jälkeen.

KooKoo otti kahden päivän sisään toisen voittonsa Sportista, nyt maalein 4–0. Voittomaali oli jo ottelun ensimmäinen, ja sen sai nimiinsä Miikka Pitkänen ennen kuuden peliminuutin täyttymistä.

Lukko–Ilves 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)
TPS–Jukurit 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
KooKoo–Sport 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)
Kärpät–Ässät 4–3 (1–0, 2–2, 1–1)
Tappara–JYP 2–4 (0–3, 1–0, 1–1)
KalPa–HPK ja. 5–6 (0–1, 2–2, 3–2, 0–1)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt