Länsi-Savo: Risto Dufva sai potkut Jukureista luottamuspulan ja heikentyneen työmotivaation takia - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Länsi-Savo: Risto Dufva sai potkut Jukureista luottamuspulan ja heikentyneen työmotivaation takia

Risto Dufva (oik.) valmensi Jukureita SM-liigassa kausina 2016–18.

Julkaistu: 18.1.2019 15:32

Risto Dufva ja Jukurit eivät ymmärtäneet toisiaan enää keväällä 2018.

Mikkelissä ilmestyvä Länsi-Savo kertoi perjantaina (juttu maksumuurin takana) uutta tietoa syistä, jotka johtivat Jukurien päävalmentajan Risto Dufvan potkuihin maaliskuussa 2018.

Dufvan nimi on ollut tällä viikolla otsikoissa, koska hän on palannut SM-liigassa alle odotusten pelanneen Jyväskylän JYPin päävalmentajaksi. Loppukauden mittaisen sopimuksen allekirjoittanut Dufva johti JYPin Suomen mestariksi 2009. Syksyllä 2011 hän sai tehtävästään potkut.

Länsi-Savon mukaan Dufva sai potkut Jukureista luottamuspulan ja heikentyneen työmotivaation vuoksi. Lehden mukaan hiipunut motivaatio näkyi esimerkiksi niin, että Dufva oli paikalla vain osan harjoituksista ja seurasi ne katsomosta.

Dufvan toiminta oli siis hyvin samantyyppistä kuin Jyväskylässä ennen potkuja syyskuussa 2011.

Länsi-Savo esittää, että Dufvan reaktiot pelaajien tekemiin pieniin ja suuriin virheisiin vaihtelivat jatkoseuraamusten ja huumorin välillä päivästä riippuen. Hän ei myöskään hyväksynyt urheilutoimenjohtajan palkkaamista Jukureihin.

Tilanne Jukureissa äityi lehden mukaan pitkän kauden aikana sellaiseksi, että seuran edustusjoukkueen pelaajat ja valmennusjohto eivät enää ymmärtäneet toisiaan.

Jukurit tiedotti virallisesti viime maaliskuussa, että seuran ja päävalmentajan tiet erosivat yhteisymmärryksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?