SM-liiga

Kommentti: SM-liigajoukkueen pukukopissa oli myyrä, joka teki paljastuksia seurapomolle – vauhditti Mikael Kotkaniemen potkuja

Julkaistu:

Kommentti
Ilvekseen siirtyneen Niko Peltolan tehtäviin kuului Ässissä muutakin kuin pelaaminen, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Vili Pesu.
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kehui Ässistä värvättyä Niko Peltolaa pelaajana tiedotteessa, kun tamperelaisseura julkaisi hankintansa maanantaina.

Lisäksi Jalon mukaan Ilvekselle ”oli erityisen tärkeää, että pelaajan pelituntuma on kunnossa ja hänen persoonansa sopii nykyjoukkueeseemme sekä kentällä että pukukopissa.”

Vielä Ässissä pelatessaan vuoroin kapteenin C- ja A-kirjaimia rinnassaan kantaneen Peltolan pukukoppirooli Porissa oli monitasoinen, kertovat joukkuetta lähellä olevat lähteet Ilta-Sanomille.

Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen pysyi kärryillä tapahtumista joukkueen pyhimmässä, kun 28-vuotias puolustaja oli vielä mukana porukassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelillisten suoritusten lisäksi Peltolan toimenkuva laajeni viime syksynä. Peruspuolustamisen lisäksi hommiin alkoi sisältyä raportointi Lehtiselle siitä, miten päävalmentaja Mikael Kotkaniemi käyttäytyi neljän seinän sisällä.

Ässien sopimuspelaajana Peltola teki IS:n tietojen mukaan työtä käskettyä.

Surkeasti pelannut joukkue kääntyi paitsi C-kirjaimen ennen kautta rintaansa saaneen Tommi Taimen myös muun kapteenistonsa johdolla Kotkaniemeä vastaan. Kyseisestä kaartista Sakari Salminen ja Jarno Kärki eivät kuuluneet päävalmentajan ihailijoihin. Salminen pelaa loppukauden HIFK:ssa.

Ässät jatkoi räpiköimistä syvissä vesissä, ja Kotkaniemi sai potkut. Kun Ässien seurajohto päätti 7. marraskuuta potkusta, oli sillä runsaasti tietoa joukkueen pukukopin tapahtumista.
Peltolan rooli ei jäänyt epäselväksi joukkuetoverien lisäksi myöskään löysässä hirressä roikkuneelle päävalmentajalle.

Peltolan ja Ässien tiet olisivat eronneet joka tapauksessa tämän kauden jälkeen.

Hänen on helpompi hengittää raikasta talvi-ilmaa jossain muualla kuin Ässien pukuhuoneessa.

Peltola ei kommentoi

IS:n tietojen mukaan olet syksyllä ollut seurajohdon asialla ja raportoinut, mitä silloinen päävalmentaja Mikael Kotkaniemi on puhunut ja tehnyt pukukopissa. Miten kommentoit?

– En lähde noita vanhoja juttuja ollenkaan puimaan, keskitytään tähän hetkeen vaan.

Mutta et kuitenkaan kiellä, että asia olisi ollut noin?

– En kommentoi tähän mitään.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt