SM-liiga

Tällainen on Suomen kohutuin polvisuoja – Nuorten Leijonien sankari kaivoi koko Kanadan mykistäneen varusteen esiin

Julkaistu:

sm-liiga
Aleksi Heponiemi esittelee varusteen, jonka kautta Suomelle huipputärkeä maali syntyi.
Vancouverin hulppean Rogers Arenan pelikello näytti aikaa 59.13, kun se tapahtui. Hetki mykisti paikan päällä lähes 19 000 intohimoista kanadalaista.

Suomi oli tasoittanut puolivälierän 1–1:een. Eeli Tolvasen maalin takaa heittämä kiekko osui onnekkaasti varustejätti CCM:n valmistamaan, FT1-malliseen polvisuojaan ja otti täysin hervottoman kimmokkeen kohti Kanadan maalia.

Maalintekijä Aleksi Heponiemi esittelee nyt Nuorten Leijonien kultaiselle tielle auttaneen polvisuojan.

– Otin nämä polvisuojat käyttöön kauden alussa. Olen aika tarkka varusteista. Jos vähänkin tuntuu huonolta, niin sitten vaihdetaan, Heponiemi sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heponiemellä ei ollut mitään käsitystä, että Tolvasen sutaisu osui hänen sääreensä.

– Ei tosiaankaan. Olin liukumassa vähän maalista ohi jo.

Onnekas pomppu pelasti Suomen kisojen jatkumisen. Ei ole kovin kauaa haettu, että kauden päätteeksi hyökkääjä saa puhelun Jääkiekkomuseosta, jossa on ennestään satoja esineitä kiekkohistorian ajalta.


Tarinan toinen puoli on se, että Suomi ansaitsi onnekkaan pompun. Joukkue pelasi Kanadaa vastaan ylivoimaisesti turnauksen parhaan pelinsä, mutta hukkasi muutaman laadukkaan paikan. Siihen nähden tuurimaali oli ansaittu.

– Se oli meiltä todella hyvä peli. Kun nousee voittoon tuollaisesta tilanteesta noin tärkeässä pelissä, niin se nosti entisestään itseluottamusta, Heponiemi tiivisti.

Ja kun lumipallo oli lähtenyt liikkeelle, ei Suomea pysäyttänyt enää mikään. Seurasi jäätävä esitys välierissä Sveitsiä vastaan ja lopulta finaalin taisteluvoitto USA:n kustannuksella.
Heponiemi lähettää samalla vielä kerran kiitoksen arjen näkymättömille sankareille. Huoltajille, joiden merkitys ammattilaiskiekkoilun arjessa jää usein liian vähälle huomiolle.

– Arvostan heitä tosi paljon. Se on raskas duuni varsinkin turnauksissa. Tuukka (Hurskainen) hoiti kaikki aivan viimeisen päälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt