SM-liigan tehohyökkääjä vaihtaa seuraa – HIFK jysäytti kovan hankinnan: ”Olemme erittäin iloisia”

Julkaistu:

SM-liiga
HIFK hankki Sakari Salmisen.
Taidokas laitahyökkääjä Sakari Salminen pelaa loppukauden Helsingin IFK:ssa.

Salminen siirtyy HIFK:hon lainasopimuksella SM-liigan jumbojoukkueesta Porin Ässistä. Vaihdossa Ässiin lähtee hyökkääjä Lauri Kulmala.

– Olemme erittäin iloisia, että Sakke halusi tulla meille ja että saimme tämän homman maaliin, IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi IS:lle.

Salmelainen kertoi, että HIFK oli itse aloitteellinen Salmisen hankinnassa.

Salminen on tällä kaudella tehnyt 31 (10+21) pistettä 35 liigaottelussa.

HIFK ajautui syyskaudella vaikeaan ajanjaksoon, jonka aikana se pullahti ulos jopa liigan kärkikymmeniköstä. Joukkueen pelillinen ja tuloksellinen käyrä on ollut jo jonkin aikaa nouseva.

IFK:ssa on ollut lähtökohtana, että ensin peli pitää saada kuntoon olemassa olevalla miehistöllä, sitten joukkueeseen hankitaan viimeiset täsmäpalat.

Hiljattain joukkueeseen liittyi Pohjois-Amerikasta tullut puolustaja Joonas Lyytinen. HIFK hankki myös seuraan palanneen hyökkääjän Jasse Ikosen Kärpistä.

Moni on odottanut HIFK:lta keskushyökkääjähankintaa. Salmelainen korostaa, että joukkueeseen haluttiin parhaat mahdolliset pelaajat pelipaikasta riippumatta.

– Keskikaistamme on toiminut viime aikoina hyvin. Henrik Koivisto on ollut hyvä, Juha Jääskä on pelannut todella vahvasti ja lisäksi Anton Lundell oli nuorten MM-kisoissa erinomainen, Salmelainen painotti.

HIFK ei enää aktiivisesti etsi vahvistuksia. Jos pelaajisto pysyy terveenä ja yllätyksiä ei tule, voi hyvin olla, että joukkue ei enää tämän kauden aikana muutu.

– Lähtökohta on se, että tällä ryhmällä menemme kevääseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt