Tapparan KHL-hankinta harjoittelee ja pelaa eri SM-liigajoukkueissa – Jukka Rautakorpi: ”Mitäs erikoista siinä on?” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tapparan KHL-hankinta harjoittelee ja pelaa eri SM-liigajoukkueissa – Jukka Rautakorpi: ”Mitäs erikoista siinä on?”

Juho Rautanen on ajautunut erikoiseen tilanteeseen.

Juho Rautanen on pelannut Tapparassa kahdeksan liigaottelua tehoin 0+0.

7.12.2018 16:02

Täksi kaudeksi KHL-seura Jokereista Tapparaan siirtynyt Juho Rautanen ei ole onnistunut vakiinnuttamaan pelipaikkaansa tamperelaisseuran takalinjoilla.

Rautanen, 21, onkin pelannut syyskaudella Tapparan lisäksi paitsi farmiseura LeKissä myös Kouvolan KooKoon liigajoukkueessa.

Tappara vuokrasi Rautasen KooKoolle marraskuun puolivälissä kuun loppuun asti ulottuneella sopimuksella. Hän ehti pelata kouvolalaisseuran riveissä viisi ottelua, kunnes palasi jälleen kuunvaihteessa Tapparan riveihin parin kamppailun ajaksi.

Keskiviikkona Rautanen oli kuitenkin jälleen KooKoon joukkueessa.

Erikoisen tilanteesta tekee se, että hän on harjoittelut myös Tapparan mukana, vaikka peleissä yllä on ollut Kymenlaakson ylpeyden oranssimusta sotisopa.

Rautanen menee vaikeaksi asiasta kysyttäessä.

– Noh... Se on aika monimutkainen keissi.

KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei ole niin ikään kovinkaan halukas kommentoimaan vuokrapuolustajansa harjoittelua toisessa liigaseurassa.

– Olen ollut tyytyväinen, että hän on pelannut meillä hyvin. Se riittää mulle, Tuokkola muotoili.

Tapparan Jukka Rautakorpi sen sijaan ihmettelee kysymystä Rautasen tilanteesta.

– Mitäs erikoista siinä on? Sehän on ammattilaisjääkiekkoa tänä päivänä, Rautakorpi tokaisee.

– Hän on meidän pelaaja eikä KooKoon. Me vuokraamme häntä aina välillä sinne.

Rautanen itse kertoo olevansa tällä hetkellä KooKoon mies ottelukohtaisella sopimuksella. Myös SM-liigan verkkosivujen pelaajakortissa hänellä on yllään KooKoon paita.

– Seuraavan pelin pelaan Kouvolassa, Rautanen sanoi perjantaina aamupäivällä mutta myönsi olevansa matkalla Tapparan harjoituksiin.

Rautanen on vuokrattu auttamaan loukkaantumisista kärsinyttä KooKoota.

Rautasen alkukausi ei ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Kahden viime kauden aikana yhteensä 47 KHL-ottelua pelanneen puolustajan odotettiin ottavan paikkansa Tapparan kuusikosta.

Tappara on kuitenkin terästänyt jo ennestään nimivahvaa puolustustaan alkukauden aikana toistuvasti ulkomaalaishankinnoilla. Ensin se värväsi ruotsalaiskonkari Elias Fälthin ja sen jälkeen yllättäen vielä SM-liigan kaksinkertaisen jäähykuninkaan Ben Bloodin.

– Onhan tämä tietysti vähän haastava tilanne, kun ei pysty rauhoittumaan yhdessä paikassa. Tällaista tämä kuitenkin välillä on, Rautanen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?