Varas tunnusti tekonsa – palautti sairaalan lastenosaston seinästä irrottamansa harvinaisen SM-liigapaidan

Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenpoliklinikalle iskenyt varas on tunnustanut tekonsa.

Tapparan entisen kapteenin Ville Niemisen pelipaita varastettiin viikonloppuna Tampereen yliopistollisen keskussairaalan lasten poliklinikalta. Kuva on keväältä 2014.

30.11.2018 10:46

Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten poliklinikalta vietiin sinne lahjoitettu Tapparan pelipaita sunnuntai-iltana.

– Olemme tehneet rikosilmoituksen. Meillä on tilanteesta hyvää valvontakamerakuvaa. Kyseessä on ulkopuolinen mieshenkilö, ei sairaalan asiakas. Kyseessä ei siis ollut esimerkiksi jonkun lapsen vanhempi, sairaalan turvallisuuspäällikkö Anna Tamminen sanoi IS:lle alkuviikosta.

Sairaalaan on lahjoitettu useita eri pelipaitoja, jotka ovat roikkuneet lasten osaston seinällä.

– Paidat ovat lasten poliklinikalla sellaisen käytävän varrella, jonne pääsee kuka vain. Paidat ovat seinässä kiinni, mutta jotenkin mies on saanut sen silti irti, Tamminen jatkoi.

Varastettu pelipaita kuului aiemmin Ville Niemiselle. Tapparan kapteeninakin toiminut Nieminen voitti urallaan muiden muassa Stanley Cupin.

Lue lisää: Mies marssi Tampereella sairaalan lastenosastolle ja varasti Ville Niemisen pelipaidan – ”Inhottavaa, että lapsilta viedään tällaisia”

Varkaudesta kirjoitettiin Ilta-Sanomien lisäksi useissa muissakin tiedotusvälineissä. Torstaina tapauksesta saatiin uusia tietoja.

Tampereen yliopistollisen sairaalan Twitter-tilillä kerrottiin, että varastettu Tapparan pelipaita on palautettu lastentautien päivystyspoliklinikalle.

– Paidan varastanut henkilö on tunnustanut teon. Iso mediahuomio sai varkaan palauttamaan paidan, Taysin tilillä kirjoitettiin.

Viime viikonlopun varkauden jälkeen tamperelaiset SM-liigaseurat Tappara ja Ilves lahjoittivat sairaalalle uusia pelipaitoja. Tappara toimitti sairaalaan kaksi joukkueen tähtipelaajan Kristian Kuuselan pelipaitaa ja Ilves Matt Generousin pelipaidan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?