Ässiltä jälleen yllätysratkaisu – julkistamassa kovan ammattimiehen palkkauksen

Julkaistu:

SM-liiga
Ilta-Sanomien tietojen mukaan Porin Ässät tiedottaa maanantaina iltapäivällä palkanneensa Tommi Kerttulan johtamaan urheilutoimintaansa.
Viime aikoina lähinnä epäonnistuneista nimitys- ja useista irtisanomisuutisista tunnettu Porin Ässät on Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan palkannut palvelukseensa erittäin arvostetun jääkiekkoammattilaisen, 43-vuotiaan Tommi Kerttulan. Seuran on tarkoitus kertoa nimitysuutisia maanantaina kello 16 Porissa.

Kerttulan toimenkuvaksi tulee Ässien urheilujohtaminen ja pelaajakoordinointi. Urheilujohtaja Jari Korpisalo irtisanottiin aiemmin tämän kauden aikana, ja alun perin seura ilmoitti, ettei palkkaa uutta urheilujohtajaa vaan kasaa työryhmän hoitamaan Korpisalon toimenkuvaa.

Kerttula on kaksi viime kautta työskennellyt ruotsalaisen pääsarjaseuran Örebron pelaajatarkkailijana. Vuosina 2000–2005 hän teki samaa työtä Pelicansissa ja 2006–2007 KalPassa.

Vuodet 2012–2016 Kerttula oli silloin Mestiksessä pelanneen Jukurien pelaajakoordinaattori ja urheilujohtaja.

Hän haki Ässien urheilujohtajaksi ja oli hakuprosessissa loppusuoralla, mutta työhön valittiin Korpisalo alkuvuodesta 2016.

Uuden urheilujohtajan ensimmäinen suururakka on kartoittaa Ässille uusi päävalmentaja tämän kauden loppuun valmentavan Pasi Kaukorannan seuraajaksi. Kaukoranta seurasi pestissä marraskuun alussa irtisanottua Mikael Kotkaniemeä.

Ässät sai paljon julkisuutta, kun se julkisti jokin aika sitten kausien 2019–2021 valmentajakseen nyt Tanskassa luotsaavan Jari Pasasen. Tämän tanskalainen työnantaja ilmoitti kuitenkin sitoneensa Pasasen optiolla kaudeksi 2019–2020, joten Ässien kohutun viisivuotissuunnitelman kulmapala putosi heti pois.

Ässät kertoi myös valinneensa jo kausien 2021–2023 päävalmentajansakin mutta pyrkii pitämään tämän nimen pois julkisuudesta toistaiseksi.

Ässien hallitus on kartoittanut Kaukorantaa seuraavaa päävalmentajaa joukosta, johon IS:n tietojen mukaan kuuluvat ainakin HIFK:n päävalmentaja, seuran tämän kauden jälkeen jättävä Ässien kasvatti Ari-Pekka Selin sekä tällä hetkellä ilman valmennuspestiä oleva Pekka Tirkkonen.

Lisätty klo 16.16: Ässät vahvisti kello 16 alkaneessa tiedotustilaisuudessa palkanneensa Tommi Kerttulan. Hänen tittelinsä seurassa on kehitysjohtaja. Kerttulan määräaikainen sopimus ulottuu 30.9.2019 asti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt