Kohun keskelle joutuneen Ässien pomot ihmettelevät uuden valmentajansa temppuja – ”Ollaan totuttu, että miehen sanaan voi luottaa”

Julkaistu:

SM-liiga
Ässien toimitusjohtajan mukaan Suomessa totuttu siihen, että miehen sanaan voi luottaa.
Porin Ässien johtohahmoille kuluva viikonloppu ei ole lepohetki. Seura selvittää vimmaisesti, voiko se saada kahden seuraavan kauden päävalmentajakseen Jari Pasasen.

Tämän tanskalaisen työnantajan Frederikshavn White Hawksin käsitys on, että Ässien kanssa sopimuksen tehnyt Pasanen on tiukasti sopimuksella sidottu Jyllantiin kaudeksi 2019–20.

Ässät tiedotti viikko sitten perjantaina Pasasen ryhtyvän seuran päävalmentajaksi ensi kaudesta lähtien. Tanskalaisseura tuli torstaina tulos oman tiedotteensa kanssa. Juuttien näkemys on, että Pasanen on sitoutunut valmentamaan Fredrikshavnissa myös tulevalla sesongilla.

Ällistyttävä tilanne yritetään ratkaista mahdollisimman pian.

– Uutta tietoa on luvassa alkuviikosta, ja keskusteluyhteys Tanskaan on olemassa. Totta kai seuralla on sitten B-suunnitelma ja varmaan vielä C-suunnitelmakin, totesi liigaseuran taustayhtiön HC Ässät Pori Oy:n vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen lauantaina.

Lehtinen myönsi, että patasydän löi ylimääräistä, kun Ässistä tuli loppuviikosta kiekko-Suomen isoin puheen- ja naurunaihe. Ässien käsitys on, että seura on tehnyt kaiken oikein ja alan pelisääntöjen mukaan.

– Eihän se (valmentajatilanteen meneminen umpisolmuun) ole tietenkään meidän vika, jos meille on kerrottu, että herra on vapaa meidän kanssa neuvottelemaan ja tekemään sopimuksen. Eihän me kenenkään työntekijän entisiltä työnantajilta aleta tällaisia varmistella. Ollaan Suomessa totuttu siihen, että miehen sanaan voi luottaa, Lehtinen jyrisi.

Lehtinen antoi Pasaselle tunnustusta siitä, ettei tämä kriisiytynyttä tilannetta ole Ässien kontolle yrittänyt laittaakaan.

– Media-arvo ja näkyvyys tässä on kiistatta räjähtänyt, mutta mielellään tietysti laitettaisiin ne nupit kaakkoon vähän eri merkeissä, Lehtinen sanoi.

HC Ässät Pori Oy;n puheenjohtaja Mikko Juusela oli tilanteesta yhtä ihmeissään kuin toimitusjohtaja.

– Tietysti olen huomannut, miten vaikka sosiaalisessa mediassa on Ässille tämän takia naurettu. Mutta olen toimitusjohtajan kanssa ehdottomasti samaa mieltä siitä, että olemme osattomia tähän kohuun, sanoi Juusela, joka lupasi valmentaja-asiasta lisää tietoa maanantaina.

Onko Ässät jo lähestynyt markkinoita eli muita vapaita tai vapautuvia valmentajia?

– En ota kantaa.

Juusela työskentelee Luvata-konsernin henkilöstöjohtajana ja vastaa rekrytoinneista 12 maassa. Alan ammattilaisen silmin Pasanen-prosessi ei ole mennyt kympin arvoisesti.

– Luonnollisesti työhön yritykseen hakeutuvan henkilön tulee ennen kaikkea itse tietää oma sopimustilanteensa – eli se, onko hänellä jonnekin muualle kuin tähän rekrytoivaan yritykseen olemassa velvoitteita.

Kuluvan kauden ajan Ässiä valmentaa Pasi Kaukoranta, jonka tieltä Mikael Kotkaniemi irtisanottiin.

Ilta-Sanomat tavoitti lauantaina Pasasen, joka viestitti, ettei halua tässä vaiheessa kommentoida tilannettaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt