SM-liiga

Ässiltä todellinen yllätysvalinta päävalmentajaksi – täysin tuntematon suomalaisluotsi Poriin

Julkaistu:

SM-liiga
Jari Pasanen valmentaa Porin Ässiä kahden seuraavan kauden ajan.
Päävalmentajalleen Mikael Kotkaniemelle potkut antanut Porin Ässät tiedotti perjantaina hänen seuraajistaan.

Tämän kauden loppuun asti joukkuetta valmentaa Pasi Kaukoranta, joka on toiminut Ässien apuvalmentajana yli kymmenen vuoden ajan, viimeksi kaudella 2015–16.

Seura julkisti lehdistötilaisuudessaan, että kahden seuravan kauden ajan päävalmentajana toimii Jari Pasanen. Hänen sopimuksensa on 1+1-vuotinen.

Pasanen, 54, ei ole valmentanut urallaan Suomessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jari Pasanen sopii tekemäämme suunnitelmaan. Hänen yksi keskeisimmistä vahvuuksista on pelaajien kehittäminen ja hän on täysin sitoutunut suunnitelmaamme, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi tiedotteessa.

Tällä hetkellä hän toimii tanskalaisen Frederikshavnin luotsina. Edelliset kuusi kautta hän valmensi Saksan DEL-liigassa Iserlohn Roostersissa, josta sai potkut viime kauden alussa.

Pasanen pelasi omalla pelaajaurallaan kasvattiseurassaan Imatran Ketterässä 1. divisioonaa 1980- ja 90-luvuilla. 1990-luvun puolivälissä hän siirtyi pelaamaan Saksaan, jossa aloitti myöhemmin myös valmentajauransa.

Pasasella on myös Saksan kansalaisuus.

Ässät kertoi lisäksi, että se on jo suunnitellut Pasasen seuraajan kausille 2021–22 ja 2022–23, ja neuvottelut sen suhteen ”ovat loppusuoralla”. Nimitys julkaistaan kuitenkin heidän mukaansa vasta keväällä 2021.

Sekä Pasanen että vuodesta 2021 päävalmentajana toimiva henkilö osallistuvat kuitenkin ”heti alusta lähtien pelaajahankinnoista päättävän työryhmän toimintaan”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt