SM-liiga

Maskotin väitetään vieneen karkit lasten nenän edestä ja näyttäneen keskisormea – näin SM-liigan seura vastaa syytöksiin

Julkaistu:

SM-liiga
Jukurien kannattajat syyttävät JYPin Myrsky-maskottia epäasiallisesta käytöksestä.
JYP on jumittunut sarjataulukon häntäpäähän, mutta tuorein kohu seuran ympärillä liittyy kaukalon ulkopuolisiin tapahtumiin.

Jukurien kannattajat syyttävät JYPin kotiotteluissa esiintyvää Myrsky-maskottia epäasiallisesta käytöksestä lauantain ottelussa JYPin ja Jukurien välillä.

Jukurien kannattajat kirjoittelivat heti ottelun jälkeen sosiaaliseen mediaan ja Jatkoajan keskustelupalstalle, että Myrsky-maskotti olisi käynyt ottelun aikana pyllistelemässä vierasfanien katsomonosan edessä ja pilailemassa pienimpien jukurikannattajien kustannuksella. Mikkelistä saapuneille kannattajille oli varattu oma katsomonosa hallin nurkasta.

Jukurien kannattajayhdistyksestä SarvisClubista kerrattiin Ilta-Sanomille tarkemmin ottelun tapahtumia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meidän vieressämme oli paikallisten katsomo, johon Myrsky meni jakamaan karkkia. Mukanamme olleet lapset menivät tietenkin karkkia jakavan maskotin luokse. Lasten yrittäessä kurottaa karkkikippoon Myrsky vetikin ämpärin pois ja näytti perään keskisormea, SarvisClubin hallituksen jäsen kertoi puhelimitse.

– Sen jälkeen Myrsky pomppi hieman eteenpäin ja pyllisteli meille kaikille. Se toistui muutamaan kertaan ottelun aikana. Ainakin 50 kannattajaa näki nuo tapahtumat. Se on ihan sataprosenttista faktaa. Kerroimme asiasta heti erätauolla järjestyksenvalvojille.

”Voit kuvitella miltä lapsista tuntui”

Nuorimmat mikkeliläiskannattajien seurassa matkanneet lapset olivat alle kymmenvuotiaita.

– Voit kuvitella miltä lapsista tuntui, kun ensin tarjotaan karkkia mutta sitten kippo vedetäänkin nenän edestä pois.

JYPin toimistolle oli tullut palautetta maskotin toilailuista. Toimitusjohtaja Aku Vallenius painotti, että seuralla on hyvin erilainen näkemys tapahtumien kulusta.

– Ymmärrän, että Jukurien kannattajilla on oma näkemyksensä, enkä sitä näkemystä kiistä. Meillä on oma näkemyksemme perustuen sisäiseen tutkintaamme. Tässä on varmasti kyse väärinkäsityksestä, Vallenius sanoi.

Valleniuksen mukaan Myrskyn kanssa on keskusteltu ja ottelun tapahtumia on selvitetty tarkkaan. Myrsky itse on kiistänyt käyttäytyneensä epäasiallisesti.

– En ole saanut mitään vahvistusta huonolle käyttäytymiselle lisätutkimustemme jälkeenkään. Se ei tarkoita, että kaikki olisi mennyt hienosti. Jotain siellä varmaan on sattunut, mutta sitä emme ole saaneet yksiselitteisesti selville, että mitä, Vallenius kuvaili seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Vallenius kertoo olleensa yhteydessä SarvisClubiin ja sopineensa esimerkiksi alennetusta hinnasta seuraavaan JYPin isännöimään Jukurit-otteluun.

– Asia on minun nähdäkseni, ja ilmeisesti heidänkin nähdäkseen, selvitetty. Toivottavasti he tulevat Jyväskylään jälleen tammikuussa.

Kohusta huolimatta Myrsky esiintyy JYPin kotiotteluissa myös jatkossa.

– Kyllä näin on. Myrsky on osa seuraamme, Vallenius sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat