Pelicans kommentoi viimein Etelä-Suomen Sanomien uutista, joka kertoo rahasiirroista Pasi Nurmiselle – lehti seisoo juttunsa takana

Julkaistu:

sm-liiga
ESS:n uutisessa Nurmisen tai Pelicansin ei sanota olevan osa tutkintaa.
Etelä-Suomen Sanomat uutisoi lokakuun lopussa, että Suomen ja Viron viranomaiset ovat selvittäneet satojen tuhansien eurojen rahasiirtoja SM-liigaseura Lahden Pelicansin pääomistajalle.

ESS:n mukaan Salpausselän Rakentajien (SSR) entinen pääomistaja Mika Wilenius siirsi Pasi Nurmiselle rahaa ennen kuin Nurminen osti itselleen osake-enemmistön Pelicansista. Lehden mukaan Wilenius siirsi Nurmiselle noin 100 000 euroa maaliskuussa 2016. Saman vuoden huhtikuussa tiedotettiin, että Nurmisesta tuli Pelicansin suurin omistaja.

Lehti kertoo, että viranomaisten selvityksen mukaan rahat kierrätettiin Morena Capital -nimisen virolaisen firman kautta.

Rahasiirto Nurmiselle selvisi osana tutkintaa, mutta ESS:n selvityksestä ei ilmene, epäilläänkö tapauksessa rikosta.

SSR ja Nuorisosäätiö ovat muissa yhteyksissä epäiltynä talousrikoksista. Morena Capitalin ESS kertoo kietoutuvan moniin epäselvyyksiin, joita poliisi tutkii.

Pelicans kantelee

Pelicans ja Nurminen eivät kommentoineet uutista tuoreeltaan mitenkään. Lauantaina, lähes viikko ESS:n uutisen jälkeen, Pelicans julkaisi asiasta tiedotteen nettisivuillaan. Julkilausumassa korostetaan, etteivät Nurminen tai Lahden Pelicans Oy ole olleet mukana tai epäiltynä talousrikostutkinnoissa, jotka ESS:n artikkelissa mainitaan.

ESS:n uutisessa Nurmisen tai Pelicansin ei sanota olevan osa tutkintaa.

Nurminen ja Lahden Pelicans Oy kantelevat jutusta Julkisen Sanan Neuvostoon. He myös harkitsevat ”muita toimia”, mutta niitä ei tarkemmin eritellä. Seuran tiedotteessa ei myöskään eritellä, millä tavoin ESS olisi luonut väitettyjä vääristyneitä mielleyhtymiä.

Pelicans tai Nurminen eivät halua kommentoida asiaa julkisuudessa.

ESS kiistää

Pelicansin tiedotteen jälkeen Etelä-Suomen Sanomat julkaisi vastineen omilla verkkosivuillaan. Lehti seisoo juttunsa takana.

– Etelä-Suomen Sanomien uutinen perustuu todennettavissa oleviin viranomaistietoihin, ja ne on kaikki tarkistettu toimituksessa, vt. päätoimittaja Hanna Myyrä kertoi lehden sivuilla.
Lehden uutispäällikkö Juha Honkonen painotti Twitterissä, ettei Pelicans ole osoittanut mitään virheitä jutussa.

– Seisomme jutun takana. Virheitä ei ole osoitettu (viranomaiset tutkivat mm. Pasi Nurmisen rahoja), Honkonen kirjoittaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt