Entinen NHL-tähti, SM-liigaseuran omistaja Sami Kapanen yllättävistä palkkatiedoistaan: ”Vuoden epämiellyttävin päivä” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Entinen NHL-tähti, SM-liigaseuran omistaja Sami Kapanen yllättävistä palkkatiedoistaan: ”Vuoden epämiellyttävin päivä”

SM-liigaseura KalPan pääomistaja Sami Kapanen maksaa itselleen maltillista palkkaa.

1.11.2018 10:45

SM-liigaseura KalPan pääomistaja, entinen NHL-tähti Sami Kapanen huokaa, kun puheeksi tulee hänen vuoden 2017 verotettava ansionsa.

– Julkisena kommenttina voin sanoa sen verran, että minusta tämä on vuoden epämiellyttävin päivä, kun verotiedot tulevat julkisiksi ja uteliaisuus toisten ihmisten ansioita kohtaan on tapissaan, Kapanen sanoi Ilta-Sanomille.

– Minä henkilökohtaisesti en ymmärrä intoa ja mielenkiintoa sitä kohtaan, Kapanen totesi.

Sami Kapanen maksaa itselleen maltillista palkkaa SM-liigaseura päävalmentajan tehtävästä.

Hän suostuu silti valottamaan oman palkkansa taustoja. Kapanen nimittäin maksaa itselleen maltillista palkkaa SM-liigaseura KalPan päävalmentajan tehtävästä.

KalPan pääomistaja ansaitsi vuonna 2017 kohtuulliset 92 000 euroa. Hän maksoi veroja 35 712 euroa ja sai peräti 21 361 euron mätkyt.

Kapasen päävalmentajan palkka on SM-liigavalmentajien alempaa keskitasoa, sillä kovimmat nimet tienaavat 150 000 euroa ja yli.

Esimerkiksi HIFK:n entinen päävalmentaja, Sveitsiin siirtynyt Antti Törmänen ansaitsi viime vuonna noin 356 000 euroa. Palkan suuruutta selittää myös se, että Törmänen sai kesken sopimuskauden potkut HIFK:sta, jolloin hänelle jouduttiin maksamaan myös ainakin osa seuraavan kauden palkasta.

Eli Törmänen sai vuonna 2017 ainakin osittaista tuplapalkkaa.

– Meillä päävalmentaja saa tämän verran, Kapanen perusteli omaa 92 000 euron palkkaansa IS:lle

– Ja olen mielestäni aika hyvässä asemassa, kun miettii mikä on yleinen palkkataso Suomessa. Olen etuoikeutettu, eli on vaikea valittaa.

Palkka ei ole nousussa

Kapasen edeltäjä, KalPasta Lukkoon viime kaudeksi siirtynyt Pekka Virta ansaitsi viime vuonna 142 555 euroa. Kalpan pääomistaja maksoi Virralle siis huomattavasti kovempaa palkkaa kuin itselleen.

– Pekka on erittäin kokenut valmentaja. Eikö palkkaa makseta saavutusten mukaan, Kapanen sanoi.

Kapanen korostaa, ettei hän sanele omaa palkkaansa, vaan sen tekevät toimitusjohtaja Toni Saksman ja hallitus, jota johtaa Mika Sutinen. Kapanen ei enää istu KalPan hallituksessa.

Kapanen työskenteli Virran apuvalmentajana osan vuodesta 2017, koska hänestä tuli päävalmentaja vasta syksyllä 2017. Virta toimi KalPan päävalmentajana kevääseen 2017, jolloin KalPa pelasi liigafinaalissa Tapparaa vastaan.

Kalenterivuosi 2018 on siis ensimmäinen, kun Kapanen työskentelee koko verovuoden päävalmentajana, mutta Kapanen ei usko, että hänen verotietonsa merkittävästi muuttuvat vuoden päästä.

– Ehkä minun pitäisi juosta naapurihuoneeseen valittamaan palkastani toimitusjohtajalle, Kapanen naurahti.

Ketkä tienasivat yli 100 000 euroa? Katso tiedot IS:n verokoneesta täältä.

Lue kaikki jutut vuoden 2017 tuloista ja veroista täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?