SM-liiga

HIFK:n kapteeni Lennart Petrell, 34, ylsi upeaan saavutukseen – ”Näinä hetkinä on hienoa miettiä, mitä on saanut aikaan”

Julkaistu:

sm-liiga
HIFK hallitsi peliä mutta hävisi Lennart Petrellin juhlaottelun.
Tilastot ovat vain tilastoja, mutta ottelulla numero 499 ja numero 500 on silti iso ero.

Sen sai huomata myös HIFK:n kapteeni Lennart Petrell, joka sai 500 SM-liigapeliä täyteen ja oli juhlinnan keskipisteenä ennen kuin kiekko putosi jäähän.

– Kun tulin hallille, mietin, että 500 on vain numero. Kyllä se kuitenkin vähän iski ennen peliä, kun katselin hommaa taaksepäin. Mietin, kuinka hienon matkan olen päässyt kulkemaan ja olemaan hienoissa joukkueissa, Petrell tunnelmoi.

– Vaikka hommat menevät päivä ja viikko kerrallaan eteenpäin, näinä hetkinä on hienoa vähän miettiä, mitä on saanut aikaan. Samalla voi taputella itseään olalle, Petrell sanoi.


Viisi tähteä

Petrell, 34, on käynyt NHL:ssä, Sveitsissä ja Ruotsissa. SM-liigassa hän on edustanut vain HIFK:ta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelipaitaan ommellaan nyt viides tähti, sillä HIFK:n pelaajat saavat pelipaitoihinsa aina tähden jokaisesta pelatusta sadasta ottelusta seuran riveissä. Saavutus on komea, etenkin näin 2000-luvulla, kun seurauskollisuus on katoava luonnonvara.

– Seuraava peli onkin sitten numero 501, eikä näitä hommia tarvitse enää miettiä tulevien 99 pelin aikana, Petrell hymähti.

Vastassa klassinen TPS, loistava jääkiekko-ottelu ja hallissa hyvä tunnelma. Petrellin juhlapelistä jäi uupumaan vain voitto, sillä turkulaiset voittivat jatkoajalla 3–2 Oula Palveen osumalla.

– Mikä tärkeintä, olimme pelin päällä koko ajan. Tepsi on ollut yksi alkukauden parhaista joukkueista, mutta me olimme aktiivisia ja loimme tilanteita. Teimme jo pari maaliakin, se on enemmän kuin tiistaina, Petrell sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi HIFK:n pirteimmistä pelaajista oli Niklas Nordgren. Nuori lupaus pääsi lukuisiin hyviin maalipaikkoihin. Vain maalit jäivät uupumaan. Nordgren on syntynyt vuonna 2000, Petrell debytoi SM-liigassa kaudella 2003–04.

– Hän on iso liideri, joka pitää kopissa ääntä ja tsemppaa porukkaa. Olen junnuna seurannut hänen pelejään, joten on tosi siistiä pelata tuollaisen pelaajan kanssa samassa joukkueessa, Nordgren sanoi hymyssä suin.


”Se tässä jää kaivelemaan”

Tiistaina HIFK hävisi Skellefteålle Mestarien liigassa 1–5. Senkään ottelun tulos ei aivan vastannut ottelun kuvaa.

TPS:ää vastaan HIFK voitti laukaukset maalia kohti 42–24 mutta oli tehoton paikoissaan. TPS:n maalivahti Rasmus Tirronen otti niskalenkin HIFK:n Atte Engrenistä, jonka alkukausi on ollut vaikea.

On karvasta hävitä, kun hallitsee pelitapahtumia ja pääsee hyviin maalipaikkoihin.

– Se tässä jää oikeasti kaivelemaan. Jatkoimme hyvää yhteistyötämme ja puolustimme liki jäähyttömästi, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli.

Porilaistuomariparin Jari LevonenAntti Boman linja oli muutenkin tuttu: rangaistuksia ei juuri vihelletty.

HIFK:n Juhani Tyrväinen kävi ottelun jälkeen koputtamasa tuomarien pukukopin ovea ja kysymässä ”Japa” Levosta. Tyrväinen kävi Levosen kanssa palautekeskustelun kolmannen erän tilanteesta, jossa hän sai mailan kasvoihinsa.

Tilanteesta ei tullut jäähyä, vaan TPS pääsi vastahyökkäykseen kovan vihellyskonsertin siivittämänä.

– Ei minulla ole siihen kommentoitavaa, Tyrväinen hymähti tultuaan ulos tuomarien pukukopista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt