SM-liiga

Kärppien päävalmentaja liikuttui kiekkoyleisön upeasta eleestä – ”Lämmittää sydäntä todella paljon”

Julkaistu:

SM-liiga
Kärppien Veini Vehviläinen pelasi entisessä kotihallissaan nollapelin. Hän sai suuret suosionosoitukset JYPin kannattajilta.
JYPin ja Kärppien välisen ottelun ylivoimainen ykkösnimi oli nollapelin entisessä kotihallissaan torjunut 21-vuotias Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen.

Vehviläinen on JYPin kasvatti, joka yritti murtautua pitkään ja sinnikkäästi edustusjoukkueen ykkösmaalivahdiksi. Syystä tai toisesta aikansa superlupaus ei onnistunut näytönpaikoissaan. Samoihin aikoihin Vehviläinen haparoi myös tärkeissä juniorimaajoukkueiden otteluissa.

Vehviläisen ura JYPissä tuli tiensä päähän, mutta nuori maalivahti sai uuden mahdollisuuden Oulussa. Maisemanvaihto teki hyvää. Viime kauden päätteeksi Vehviläinen juhli Suomen mestaruutta ja hänet valittiin koko SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Vehviläisellä riitti onnittelijoita pelaajakäytävillä torstain ottelun jälkeen, vaikka hänen huippupelinsä koitui JYPin kohtaloksi. Yksi tsemppaajista oli loukkaantuneena ottelua sivusta seurannut JYPin tähtipelaaja Jani Tuppurainen, joka kehui Vehviläistä ”kovaksi jätkäksi”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös jyväskyläläinen kiekkoyleisö osoitti hienoa urheiluhenkeä antamalla raikuvat suosionosoitukset, kun Vehviläinen kuulutettiin jäälle ennen ottelua.

Urheilullisesti Vehviläinen elää uransa parasta aikaa, mutta samaan aikaan nuori kiekkoilija on joutunut tekemään suurta surutyötä. Vehviläisen isä kuoli äkillisesti viime keväänä sairauskohtauksen seurauksena.

Kenties kaikesta edellä kerrotusta johtuen Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kertoi liikuttuneensa sillä hetkellä, kun jyväskyläläinen kiekkoyleisö antoi raikuvat aplodit Vehviläiselle.

– Veini oli maalilla erinomainen. Lämmitti todella paljon sydäntä, kun jyväskyläläinen kiekkoyleisö taputti Veinille ennen ottelua. Se on hienoa urheilukulttuuria. Arvostan sitä, Manner hehkutti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vehviläinen suhtautui hehkutukseen omaan tyyliinsä vaatimattomasti. Saamistaan suosionosoituksista hän oli kiitollinen.

– Lämmittää mieltä kovasti, että porukka muistaa minut. Tänne on aina kiva tulla, Vehviläinen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt