SM-liiga

Lennart Petrell muisteli Pertti Lehtosta ja Raimo Helmistä, mutta Oula Palve pilasi nostalgiatuokion

Julkaistu:

SM-liiga
TPS himmensi vierasvoitolla Lennart Petrellin juhlatunnelmaa.
TPS kiri 3–2-jatkoaikavoittoon HIFK:sta torstaina Helsingissä.

Turkulaisten voittomaalin iski Oula Palve.

– Oula on kiekolla taitava ja voittaa yksi vastaan yksi -tilanteet. Hän tekee joka toisesta paikastaan maalin, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen hehkutti.

HIFK:n kapteenille Lennart Petrellille TPS-mittelö oli juhlapeli, sillä hyökkääjälle tuli täyteen 500:s ottelu SM-liigassa ja HIFK:ssa. Petrell, 34, aloitti helsinkiläisseuran edustusmiehistössä 15 kautta sitten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ensimmäinen matsini koitti Tampereella Ilvestä vastaan, jolloin legenda Raimo Helminen pyöritti peliä. Kolmannessa pelissä kohdattiin Jokerit, ja aluksi minua haastateltiin ruotsiksi, kunnes sovittiin että vaihdetaan sujuvuuden takia suomeen, Petrell nauroi.

Eittämättä kirkkaasti parhaimman sesonkinsa HIFK:ssa laitahyökkääjä Petrell pelasi 2010–11. Tuolloin hän saavutti runkosarjassa 53 pelissä piste-ennätyksekseen 13+22=35, ja mestaruuteen päättyneen kevään kultasi 13 kamppailun pudotuspelisaldo 7+5=12. Tällä kaudella Petrellillä ei ole vielä ainuttakaan tehopistettä.

– Vaikka tällä hetkellä on itsellä tuskaista, niin nyt alkaa olla täydessä kunnossa. Palo on hirveä – tulostakin varmaan tulee, Petrell sanoi.

Seuraennätystä HIFK:ssa pelien määrässä pitää hallussaan Pertti Lehtonen. Piiskalämäristään tunnettu puolustaja urakoi jopa 851 ottelua HIFK:ssa, jossa päätti uransa mestaruuteen 1998.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olin D-juniorina katsomassa ”Pepen” viimeistä ottelua, hän oli yksi esikuvistamme. Vajaa kymmenen on tässä seurassa saavuttanut 500 ottelua. Olen pieni pala historiaa ja nöyrä, Petrell linjasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt