SM-liiga

Ilveksen pistelinko kasvoi ammattilaiseksi jälkijunassa – yksi havainto oli ratkaiseva: ”Nyt vain taivas on rajana”

Julkaistu:

SM-liiga
Suomi-sarjan kautta SM-liigan pörssihaiksi noussut Teemu Lepaus uhkuu itseluottamusta.
Kolme vuotta sitten Teemu Lepaus kiekkoili Suomi-sarjassa Imatran Ketterässä. Kuluvana syksynä hän on noussut Ilveksen kultakypäräksi ja kolkuttelemaan jopa SM-liigan pistepörssin kärkisijoja.

Kaudella 2014–2015 Lepaus pelasi vielä ilman palkkaa Ketterässä ja mietti vakavasti uransa jatkoa.

– Usko oli vähän koetuksella silloin, Ilves-hyökkääjä hymähtää.

Ketterän pestin jälkeen Lepaus soitti Mestis-seura SaPKon valmentajalle Pasi Räsäselle pelipaikkaa tiedustellen. Paikka heltisi, mutta Lepauksen rooli jäi pienehköksi.

Toisella SaPKo-kaudella alkoi tapahtua. SaPKo voitti Mestiksen mestaruuden ja Lepaus valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nappikausi Mestiksessä herätti Ilveksen kiinnostuksen ja Lepaus palasi kasvattajaseuraansa.

– Tampere on kotikaupunkini, ja paluu Ilvekseen oli tosi iso juttu minulle!

Uran ensimmäinen kausi SM-liigassa tuotti mukiinmenevät 8+16=24 tehopistettä, mutta varsinaiseen lentoon Lepaus on noussut 25-vuotiaana kuluvalla sesongilla.

Lepaus on aina ollut taitava mailankäsittelijä ja hänen pelisilmäänsä on kehuttu. Tällä kaudella nähdyn tasonnoston taustalla ovat kuitenkin oivallukset oheisharjoittelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Entistä laadukkaamman ja tarkoituksenmukaisemman voimaharjoittelun ansiosta Lepaus luistelee yhä terävämmin. Ruudikkaampien jalkojen takia hän ehtii toteuttamaan itseään yhä paremmin kaukalossa.

– Ei ole enää sellaista hiihtelyä. Pääsen entistä paremmin peliin mukaan. Menen tilanteisiin rohkeammin, koska tiedän, että pystyn kamppailemaan paremmin. Kaikki tämä nostaa itseluottamusta.

Lepaus kertoo panostaneensa punttisalilla perusliikkeisiin eli takakyykkyyn ja rinnallevetoihin. Rinnallevedossa hän kertoo tekevänsä kuuden noston sarjoja 95 kilolla. Takakyykyssä Lepaus tekee viiden noston sarjoja 150 kilolla.

– Olin fyysisesti raakile, kun tulin liigaan. Nyt tällä osa-alueella on tullut iso harppaus. Suuri kiitos siitä kuuluu apuvalmentaja Jouko Myrrälle, joka tietää paljon oheisharjoittelusta, Lepaus sanoo.

Lepaus ja Ilves ovat yllättäneet monet alkukaudesta. Lepaus näkee, että suuri syy alkukauden menestykseen on nuoren joukkueen hyvä henki.

– On iso juttu, että liigajoukkueessa on nyt useita Ilveksen entisiä junioreita.

– Ainakin itse nautin täysin rinnoin, kun pukukopissa on paljon sellaisia pelaajia, jotka tunnen entuudestaan juniorivuosilta. Yhteenkuuluvuuden tunne joukkueen sisällä on ihan älytön, Lepaus hehkuttaa.


Ilveksen pelaamista hän kuvailee äärimmäisen tasapainoiseksi.

– Nuoret pelaajat ovat kasvaneet vastuuseen. Pelaamisemme on kehittynyt viime kaudesta ja jokainen tuntee pelitapamme entistä paremmin.

Entäs sitten Lepaus itse? Mitä häneltä on lupa odottaa tulevaisuudessa?

– Pelaajapolkuni SM-liigaan ja Ilvekseen oli hieman erilainen. Olen oppinut siihen, että teen kovasti töitä ja nautin päivän kerrallaan. Mutta tietysti taivas on vain rajana!

– Tällä hetkellä peli kulkee ja itseluottamus on tosi korkealla, Lepaus liekittää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt