SM-liiga

JYPin päävalmentajalta erikoista maalivahtitemppuilua – vaikeni pelin jälkeen harvinaisen ratkaisun taustoista: ”Mitenhän sen muotoilisi...”

Julkaistu:

SM-liiga
Pirteästi kauden aloittanut Jukurit haki 4–1-vierasvoiton Jyväskylästä.

JYP–Jukurit 1–4 (1–3, 0–0, 0–1)

Jukurit niittasi Jyväskylän vierailullaan pelin pakettiin oikeastaan jo ensimmäisen 13 minuutin aikana takomalla kolme täysosumaa.

Teemu Suhosen laukoman 3–0-johtomaalin jälkeen JYPin päävalmentajaksi täksi kaudeksi palkattu Lauri Merikivi sai tarpeekseen ja vaihtoi maalivahtia.

Ottelun aloittanut Joona Voutilainen luisteli vaihtoon ja tilalle hyppäsi Eetu Laurikainen. JYP on kärsinyt alkukaudella maalivahtiongelmista, ja taistelu ykkösmaalivahdin tittelistä on kesken.

Ensimmäisellä erätauolla Merikivi teki erikoisen ratkaisun. Katsojat hieraisivat toisen erän alussa silmiään, kun kertaalleen jo pois vaihdettu Voutilainen luisteli takaisin maalin suulle. Laurikaisen urakka jäi siis alle kahdeksan minuutin mittaiseksi, vaikka hän ei päästänyt yhtään maalia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Temppu on erittäin harvinainen, varsinkin kun Laurikainen ei loukannut itseään ainakaan nähtävästi. Merikivi meni hiljaiseksi, kun häneltä tivattiin syytä erikoiseen ratkaisuun.

– Siinä ei ollut mitään sen suurempaa dramatiikkaa. Mitenhän mä sen muotoilisin.. Annettiin Voutilaiselle paikka näyttää ja Laurikaisella tota… No, se riittää vastaukseksi, Merikivi tokaisi.


Merikiveltä kysyttiin, loukkasiko Laurikainen mahdollisesti itseään.

– Ei se nyt kuulu tähän. Mä en sitä kommentoi, Merikivi sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jukurit vei ottelun lopulta lukemin 4–1. JYPillä oli vaikeuksia läpi ottelun murtaa Jukurien keskialueen tiivistä puolustusmuodostelmaa.

– Jukurit kun saa viisikon kasaan, niin siitä on vaikea sitten hyökkäyspeliä rakentaa. Ne hetket mitä saatiin, niin meidän hyökkääminen oli vajaata. Emme saaneet kiekkoa emmekä miestä maalille, Merikivi kertasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt