Näin Lauri Tukonen kommentoi lähtöään Lukosta ja kiekkouran kohtaloa – ”Päävalmentaja Virta teki aika selväksi” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Näin Lauri Tukonen kommentoi lähtöään Lukosta ja kiekkouran kohtaloa – ”Päävalmentaja Virta teki aika selväksi”

Lauri Tukonen avaa taustoja lähdöstään Raumalta Ilta-Sanomille.

Lauri Tukosen ja Lukon tiet erosivat.

17.9.2018 11:26

Lukko tiedotti maanantaina purkaneensa sopimuksensa yhteisymmärryksessä Lauri Tukosen kanssa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan aloite sopimuksen purkamiseen tuli seuralta.

Lue lisää: Lukko hankkiutui eroon loukkaantumisista kärsineestä Lauri Tukosesta

Tukonen palasi Raumalle keväällä 2016 kolmen vuoden sopimuksella, mutta edusti sinikeltaisia kahden kauden aikana yhteensä 32 ottelussa.

Viimeisen ottelunsa Lukon paidassa hän pelasi maaliskuussa 2018, minkä jälkeen Tukonen on ollut loukkaantumisen takia sivussa peleistä. Pelikunto olisi hyökkääjän omien sanojen mukaan kuitenkin ollut lähellä.

– Sain HPK-ottelussa keväällä yläraajavamman, joka on nyt hoidettu. Kuntoutus on sujunut loistavasti, ja olen tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa. Pelikunto löytyisi tarvittaessa hyvin nopeasti, Tukonen kertoo Ilta-Sanomille.

Hän olisi halunnut palata liigakaukaloihin Lukossa, mutta se jäi toteutumatta. Kannattajien suosikiksi noussut Tukonen jättää itselleen rakkaan raumalaisseuran taakseen ristiriitaisissa tunnelmissa.

– Tunteet ovat hyvin kaksijakoiset. Päävalmentaja Virta (Pekka) teki aika selväksi, ettei minulla ole Lukolle enää annettavaa. Niin kuin hän jo viime kevään lehtilausuntojen kautta minulle infosi.

Lukon päävalmentaja Virta kertoi viime keväällä Kiekkoareenalle, että hänen mielestään Tukosen loukkaantumisissa ei enää ole kyse sattumista.

– Tässä tulee valmentajalle olo, että onko se mun tehtäväni lyödä peli poikki ennen kuin sattuu jotain isompaa, Virta kertoi tuolloin.

Pekka Virta työskentelee Lukon päävalmentajana myös tällä kaudella.

Tukosen mukaan uran jatkon kannalta ainoa vaihtoehtoa oli istua alas seurajohdon kanssa ja miettiä seuraavaa siirtoa. Ura jatkuisi, mutta jossain muualla kuin Lukossa.

– Uskon ja tiedän, että tulen vielä onnistumaan. Sitä ei muuta se, vaikka joku toinen muuta väittäisi, Tukonen avaa.

Hän kertoo uudestaan olevansa huippukunnossa, eikä keksi ainuttakaan syytä sille, miksi hänen pitäisi lyödä luistimet naulaan. Kuntoutuksessa ja harjoittelussa on pyritty tekemään kaikki mahdollinen, jottei murheellinen loukkaantumistilasto saisi jatkoa.

Lopettamista hän ei halua edes miettiä.

– Rakkaus ja intohimo lajia on kohtaan suuri. Haluan näyttää kaikille – ja ennen kaikkea itselle – että minulla on lajille vielä paljon annettavaa, 32-vuotias hyökkääjä uhkuu.

Mutta missä Tukosen ura jatkuu, se ei ole vielä tiedossa. Kovin kauan uutta pelipaikkaa ei hänen sanojensa mukaan tarvitse odottaa.

– Sanotaan näin, että ennemmin kuin myöhemmin olen taas kaukalossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?