SM-liiga

Eric Perrin jätti JYPin vuosia sitten vuolaasti itkien – toive paluusta kypsyi vähitellen: ”Pidin ideaa hulluna”

Julkaistu:

SM-liiga
HIFK teki ihmenousun ja kukisti JYPin, mutta Jyväskylän perjantai-ilta oli kaikesta huolimatta Eric Perrinin.
Kun Eric Perrin, 42, yli kolme vuotta sitten ilmoitti vuolaasti itkien jättävänsä JYPin kauden jälkeen, hän ei voinut kuvitellakaan pelaavansa tulevaisuudessa enää hurrikaanipaidassa.

– En todellakaan. En uskonut edes pelaavani jääkiekkoa näin kauan.

Perrinin mukaan kyse ei ollut siitä, että hänellä olisi jäänyt jotain hampaankoloon jyväskyläläisseuran kanssa. Ei, vaikka kanadalainen ilmoitti silloin halunneensa jäädä JYPiin loppu-uransa ajaksi.

Kului kolme hyvin sujunutta kautta TPS:ssä, ja yhtä äkkiä Perrinin haaveesta päättää upea kiekkouransa Jyväskylässä tuleekin totta. Perjantaina hän pelasi uransa viimeisen kauden ensimmäisen ottelun JYPin paidassa HIFK:ta vastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun keväällä ensimmäisen kerran otin yhteyttä JYPin suuntaan, pidin tätä vain minun hulluna ideana. Mutta nopeasti kävi ilmi, että heillä oli samanlaisia ajatuksia, Perrin sanoo.


Sen jälkeen kaikki kävi nopeasti. Sponsorit innostuivat seuralegendan paluusta ja mahdollistivat jättisiirron.

Perrin valloitti jyväskyläläisen kiekkoyleisön sydämet jo ensimmäisellä visiitillään kaudella 2002–2003. Toisella, viisi kautta kestäneellä pätkällä, hänestä tuli seuralegenda.

”Tänne minä kuulun”

Perjantaina fanit odottivat seisaaltaan Perrinin saapumista tuttuun kotikaukaloon JYPin paidassa vuosien jälkeen. Kaikki muut olivat jo ryhmittyneet siniviivalle, kun Perrin viimein liukui jäälle ja otti yleisönsä.

– Olin miettinyt sitä hetkeä kauan. Tämä on viimeinen kauteni ja kaikkea. Oli niin hienoa saada tuollainen vastaanotto ja olla takaisin täällä. Silloin tunsin, että palaaminen oli oikea päätös. Tänne minä kuulun, Perrin iloitsi pelin jälkeen.

Itse ottelusta kanadalaiselle jäi ymmärrettävästi laiha maku, sillä JYP menetti päätöserän loppuhetkillä kahden maalin johtonsa ja hävisi jatkoajalla. HIFK:n sankari oli Joonas Rask, joka teki voittomaalin kesän tähtihankintojen Iikka Kangasniemen ja Tommi Santalan syötöstä. Pirteästi pelannut Kangasniemi onnistui itsekin maalinteossa.

Lue lisää: HIFK:lle lopulta hyvä fiilis – ”Hyvät nousut kasvattavat joukkuetta”

Tappio ketutti jyväskyläläisfaneja varmasti normaalia vähemmän, sillä Perrin ehti liekittää kotiyleisöä toisessa erässä. Kokenut kiekkotaituri rauhoitti pelin ylivoimalla ja kiskaisi komean rannelaukauksen yläkulmaan. Halli repesi riemuun.

– Huh huh. Silloin tuli illan toinen tunnemyrsky. On aina hienoa, kun saa kauden ensimmäisen maalin alta pois mahdollisimman nopeasti, Perrin tunnelmoi.

JYPin pelit jatkuvat jo lauantaina, kun joukkue matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

– Pelimme on vielä vaiheessa, mutta se kehittyy koko ajan. Kaikesta eniten haluan nyt vain nauttia jokaisesta hetkestä, Perrin sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt