SM-liiga

Tapparan tähti Kristian Kuusela täräyttää: SM-liiga on parempi sarja kuin KHL

Julkaistu:

sm-liiga
Kristian Kuusela puolustaa väkevästi SM-liigan asemaa.
Tapparan tähtihyökkääjä Kristian Kuusela ottaa tiukasti kantaa keskusteluun SM-liigan tasosta ja arvostuksesta. Konkaripelaajan mielestä debatti SM-liigan tasosta on ainakin osittain edennyt väärille raiteille.

– Arvostan tätä sarjaa tosi paljon. Ulkopuolelta kuulee paljon sellaista, että SM-liigan pitäisi kehittyä ja pitäisi olla parempia.

– Minusta SM-liigaa pitää arvostaa Suomessa, meillä on paljon hyviä pelaajia ja näemme tosi hyvää jääkiekkoa. Tähän pitäisi keskittyä enemmän ja arvostaa SM-liigaa sellaisena kuin se on, Kuusela totesi SM-liigan mediatilaisuudessa.

Kuuselaa on tuskin palkattu SM-liigan markkinointiosastolle. Joka tapauksessa hänen väkevää kannanottoaan kotimaisen kiekon tasosta voi pitää jossain määrin yllättävänä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuuselan julkiset lausunnot kun ovat yleensä olleet lähinnä pelin ytimestä, eivätkä niinkään taustoista. Nyt kuultiin piristävä poikkeus.

Pidit pienen puolustuspuheen SM-liigan arvostuksen puolesta. Mistä moinen?

– Minua häiritsee se, että SM-liigasta puhutaan Suomessa sellaiseen sävyyn, että kyseessä ei olisi hyvä sarja. En voi käsittää sitä, Tapparan kapteeniksi täksi kaudeksi valittu Kuusela sanoi Ilta-Sanomille.

Konkaripelaaja Kuuselalla, 35, on näkemystä ja kokemusta eri sarjoista, sillä SM-liigan lisäksi hän on kiekkoillut Ruotsin pääsarjassa ja KHL:ssä.

– Olen ollut aika monta vuotta mukana ja nähnyt muitakin sarjoja. Minusta SM-liigaa täytyisi pitää tosi kovassa arvossa. Täällä on paljon hyviä pelaajia, kokeneita ja nuoria sellaisia. En missään nimessä ymmärrä sitä, että SM-liigaa painetaan alas suomalaisten itsensä toimesta, Kuusela totesi.

Missä arvostuksen puute on mielestäsi näkynyt?

– Kyllähän noita juttuja kuulee. Ihmetellään, että miksi SM-liiga on niin heikkotasoinen verrattuna KHL:ään tai johonkin muuhun sarjaan, Kuusela pohtii.

– Minun mielestäni SM-liiga ei ole yhtään heikkotasoisempi kuin KHL. Minusta SM-liiga on kokonaisvaltaisesti parempi kuin KHL. Minusta SM-liiga on taitotasollisesti laajempi sarja kuin KHL, Tapparan mies laukoo.

Kuuselan mielestä SM-liigan pelien taso ei heittele illasta toiseen. Tätä hän pitää SM-liigan kannalta erityisen hyvänä asiana.

– Täällä on joka ilta laadukkaita pelejä. Peleissä on vauhtia ja korkea työmoraali. Ylipäätään joukkueiden perustaso on tosi korkealla. Joka päivä tehdään hyvää työtä, Kuusela kokee.

Tapparan kokenut päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi IS:lle, ettei hän yllättynyt Kuuselan otettua kantaa SM-liigan puolesta.

– Hän on rehellinen suomalainen mies. Ja hänellä on kokemusta KHL:stä ja Ruotsin liigasta, joten siinä mielessä hän tietää mistä puhuu. Hänen taustansa huomioon ottaen hänen puheitaan täytyy osata arvostaa, Rautakorpi totesi.

Tapparassa Kuusela on jälleen Rautakorven luottomiehiä. Itse asiassa hänen odotetaan nousevan koko SM-liigan kärkipelaajien joukkoon.

Usean liigajoukkueen kapteeni onkin povannut Kuuselaa runkosarjan pistepörssin voittajaksi.

– Enpä tiedä. Ihan kiva tuollaistahan on kuulla, mutta en ota siitä sen kummempia paineita, hän hymähti.

– Saan paljon jääaikaa ja siinä roolissa kuuluukin tehdä pisteitä. Pistepörssin voitto ei ole kuitenkaan mikään tavoite minulle.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.