Kuva: SM-liigalta karmea munaus kauden avaustilaisuudessa – Ässien päävalmentajalta viileä kuitti

Julkaistu:

SM-liiga
Liigan markkinointiosasto unohti merkitä Porin Ässät liigaseurojen joukkoon. Liigajohto otti hölmöilyn piikkiinsä.
– Monta kertaa sitä katseella hain, mutta en löytänyt. Eikä se siellä ollutkaan, kommentoi Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi keskiviikkona Helsingin Linnanmäellä jääkiekon SM-liigan kaudenavaustilaisuudessa.

Kotkaniemi tarkoitti valmentaja- ja pelaajahaastatteluiden massiivista taustaseinää, jonka yläreunaan oli lähes aakkosjärjestyksessä painettu 14 liigaseuran logot. Aakkosten viimeinen eli Porin Ässien patalogo ei ollut mahtunut mukaan. Moka oli yksinkertaisesti karmea.

– Olen koko ajan luullut, että valmennan jengiä liigapelejä varten, mutta ehkä meillä alkaakin Mestis, kuittasi Kotkaniemi, joka otti SM-liigalle erittäin kiusallisen virheen esille myös omassa valmentajahaastattelussaan lavalla.

SM-liigan puheenjohtajaa, kokenutta yritysjohtajaa Heikki Hiltusta, ei naurattanut.

– Paha virhe, jonka syntyhistoria pitää selvittää toimiston väen kanssa.

Myös SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi oli tilanteesta pahoillaan porilaisten puolesta. Ässät on pelannut SM-liigassa yhtä kautta lukuun ottamatta koko ajan instituution alusta eli kaudesta 1975–76 saakka.

Kuuntele ja lue lisää: SM-liiga alkaa, mutta minne se menee – ja miksi mestari Kärpät on yhä omassa kastissaan?

SM-liigan myynti- ja yhteysjohtaja Juha Kuosa oli asiaan osaton, mutta kuvasi vahingon syntymekanismia.

– Jäljet johtavat markkinointiosastolle. Me emme valmista tuollaisia taustaseiniä, vaan tilaamme ne. Ennen kuin tilaus lähtee eteenpäin, tekstit ja kuvat täytyisi tietysti tarkistaa viimeisen päälle, aiemmissa työtehtävissään myös tällaista markkinointimateriaalia eri valmistajilta tilannut Kuosa kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt