SM-liiga

Telian ja SM-liigan suurprojekti on vastatuulessa – uuden tilannehuoneen ja hallien välillä huolestuttava ongelma

Julkaistu:

SM-liiga
Erotuomarit eivät välttämättä pysty katsomaan runkosarjan alussa epäselviä tilanteita tableteilta yhteysongelmien takia.
SM-liigassa otetaan tällä kaudella käyttöön NHL:stä tuttu tilannehuone.

Otteluiden videotuomarointi hoidetaan jatkossa keskitetysti Pasilasta, jossa päävideotuomareilla ja videomaalituomareilla on käytössään kaikki Telian halleista välittämä tv-materiaali.

SM-liiga on toteuttanut suuren mullistuksen yhdessä uuden mediakumppaninsa Telian kanssa.

Lue lisää: SM-liigan tuomaritoimintaan suuri mullistus – perinteiset otteluvalvojat katoavat halleista

Kaikki ei ole kuitenkaan vielä valmista vain muutama päivä ennen uuden kauden alkamista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelän mukaan on mahdollista, etteivät tilannehuoneen videomaalituomarit pysty runkosarjan ensimmäisillä kierroksilla välittämään videoleikkeitä jäähalleihin erotuomareiden katsottavaksi tableteilta yhteysongelmien takia. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Jatkoaika.

Ongelma koskee tilanteita, jossa päävalmentaja on haastanut tuomareiden maalituomion. Valmentajat voivat hakea muutosta päätökseen, kun kyse on maalivahdin häirintätilanteista maalialueella ja maalialueen läheisyydessä.

Kaikki muut videotarkastusta vaativat tilanteet kuin valmentajien haastot tarkastetaan tilannehuoneesta, josta pitäisi olla toimiva ääniyhteys suoraan erotuomareihin.

Yhteysongelmat vaikuttavat siis ainoastaan tilanteisiin, jossa tuomareiden pitäisi tarkastaa valmentajien haastoihin johtaneita tilanteita tableteilta. Järvelä sanoo, että tuomarit voivat tarvittaessa tarkastaa tilanteet mediakuutiolta.

– Kaikki toimintajärjestelmät ovat muuten ihan kunnossa, mutta tablettiyksikön kytkennästä ei vielä ole varmuutta. Mutta se ei ole iso ongelma. Meillä voi olla monitoreja tai tarvittaessa tuomarit voivat katsoa tilanteet vaikka jumbolta. Hidastukset pyörivät siellä joka tapauksessa. Tämä ei siis vaikuta valmentajien haastoihin millään lailla, Järvelä sanoo.

– Mutta se ei ole vielä varmaa, etteikö yhteys tabletteihin toimisi kauden alussa.

Videotarkastusten lisäksi tilannehuoneessa tutkitaan kaikki kurinpitoa vaativat tilanteet, jotka päävideotuomarit ohjaavat tarvittaessa kurinpitodelegaation ratkaistaviksi.

Telialla on ollut kauden alla paljon muitakin yhteysongelmia. Osa harjoituspeleistä ei ole näkynyt ollenkaan, ja joidenkin pelien äänessä ja kuvassa on ollut ongelmia.

Lue lisää: Telia rypee ongelmissa pari viikkoa ennen SM-liigan alkua – näin hankkeen pomo vastaa kuumiin kysymyksiin

Kausi 2018–19 pyörähtää käyntiin perjantaina seitsemän ottelun kierroksella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt