SM-liigan palkkakuninkaat saavat yli 300 000 euroa – tämä viisikko tienaa eniten - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan palkkakuninkaat saavat yli 300 000 euroa – tämä viisikko tienaa eniten

Lauri Korpikoski (vas.) ja Lasse Kukkonen kuuluvat SM-liigapelaajien palkkarohmuihin.

Julkaistu: 7.9.2018 7:10, Päivitetty 7.9.2018 8:51

SM-liigan palkkakunkku pelaa TPS:ssa.

Yli 600 NHL-ottelua pelannut Lauri Korpikoski on SM-liigan suuripalkkaisin pelaaja kaudella 2018–2019. Pitkältä ulkomaankierrokseltaan TPS:aan palannut hyökkääjä tienaa alkavalla kaudella eri lähdetietojen mukaan noin 320 000 euroa.

Vaikka TPS on kärsinyt suurista taloustappioista viime vuosina, seuran omistajakaartista löytyy valtavasti sijoitusvoimaa. Korpikosken, 32, palkkakuninkuus ei yllätä, sillä hän on sarjan nimekkäimpiä pelaajia.

Kärpät maksaa suurimpia yksittäisiä palkkoja, kuitenkin lähinnä vain muutamille avainpelaajilleen. Isopalkkaisia, 250 000 euron vuosiansioihin yltäviä pelaajia löytyy myös HIFK:sta ja TPS:stä, satunnaisesti parista muustakin seurasta.

Kollektiivisesti SM-liigan palkkataso on putoamaan päin. Tähtipelaajien ja rivipelaajien palkkatasoissa on tapahtunut polarisoitumista.

IS SM-liigan palkkatiedot perustuvat sisäpiirilähteistä hankittuihin tietoihin. Ne ovat suuntaa antavia.

1. Lauri Korpikoski, TPS

320 000 €

Lauri Korpikoski muistetaan paitsi Leijonista myös NHL-vuosistaan.

Korpikoski, 32, kuuluu osastoon tähtivärväykset. Laitahyökkääjä pelasi edellisen kerran täyden kauden SM-liigassa 2005–06. Hän kuului NHL:ssä työmiesosastoon. TPS:n kapteenilta odotetaan liigatasolla esiinnousua ratkaisupelaajana ja luonnollisesti johtajuutta.

2. Atte Ohtamaa, Kärpät

310 000 €

Atte Ohtamaa on näyttänyt osaamisensa myös Leijonissa.

Ohtamaa, 30, palasi Kärppiin neljän KHL:ssä pelaamansa kauden jälkeen – kapteeniksi. Joukkueensa ykköspuolustaja on luotettava ja monipuolinen pelaaja, joka tekee SM-liigassa enemmän pisteitä kuin aiempina talvina kovemmassa sarjassa.

3. Lasse Kukkonen, Kärpät

300 000 €

Lasse Kukkonen juhli Suomen mestaruutta keväällä 2018.

Kukkonen, 36, antoi C-kirjaminen puolustakollegalleen Ohtamaalle. Arvostetun seuraikonin vauhti alkaa hiipua, mutta hänen merkityksensä henkisenä suunnannäyttäjänä sekä väkevänä maalineduspelaajana on edelleen merkittävä.

4. Mika Pyörälä, Kärpät

300 000 €

Mika Pyörälä on Kärppien luottohyökkääjä.

SM-liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2016–17 valittu monipuolinen hyökkääjä hinasi joukkuetta silloin käytännössä yksinään. Pyörälän, 37, viime kausi Sveitsissä oli vaisuhko. Luotettava kahden suunan tehokas pelaaja iskee pisteitä ja nousee jälleen esiin Suomessa.

5. Tommi Santala, HIFK

260 000 €

Tommi Santala palasi SM-liigaan pitkän tauon jälkeen.

Viimeiset 10 kautta ulkomailla pelannut Santala, 39, ei ole luistimilla mikään raketti. Hän on taitava pelintekijä ja -lukija sekä arvokas erikoistilanneosaaja. Keskushyökkääjä tuo myös rauhallisuutta ja kokemusta joukkueeseen, jossa hän metsästää ensimmäistä SM-kultaansa.

Lue lisää: Saku Koivulta painavaa asiaa suomalaisesta jääkiekosta: ”Annamme muille valtavasti tasoitusta”

Urheilulehden SM-liigalehti myynnissä 6.9. alkaen. Voit tilata Urheilulehden ja IS Extran tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?