SM-liiga

HIFK:n tähtihankinta tyrmää NHL-valmentajan väitteen – ”Tuo ei ole lähelläkään totuutta”

Julkaistu:

sm-liiga
HIFK:n uusi profiilipuolustaja saapui Suomeen.
Siinä hän nyt on. Ensi kertaa eurooppalaisen joukkueen harjoituksissa. Kyle Quincey, 33 vuotta. Parrakas, 188-senttinen ja 95-kiloinen kanadalaispuolustaja, joka on urallaan pelannut 586 NHL:n runkosarjaottelua ja 56 pudotuspeliottelua.

IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen on joka käänteessä alleviivannut, että HIFK tekee pelaajahankinnat pelaajan persoona edellä. Se haluaa sitoutuneita urheilijoita, jotka istuvat joukkueeseen.

Salmelainen alleviivasi IS:lle siirron varmistuttua, että Quinceystä saadut viestit olivat pelkästään positiivisia.

Konkaripuolustajan yllä on silti leijaillut pieniä kysymysmerkkejä. Quinceyn syyskausi Minnesotan takalinjoilla vuosi sitten oli vaikea, minkä jälkeen hänet pantiin waiversiin eli NHL:n siirtolistalle, josta muut seurat olisivat voineet poimia hänet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kukaan ei ottanut Quinceyä. Minnesota lähetti hänet farmijoukkueeseen Iowaan, mutta Quincey ei pelannut enää koko kauden aikana. Kanadalaispuolustajan mukaan ratkaisu johtui hänen perhetilanteestaan.

– Vaimoni oli raskaana ja lapsemme syntyi 6. tammikuuta kuukauden ennen laskettua aikaa. Vietimme kaksi viikkoa sairaalassa, mutta kaikki on nyt hyvin, Quincey kertoo.

Puolustaja on innokas musiikin kuluttaja ja harrastaja. Poika sai nimensä Stone The Rolling Stones -yhtyeen takia.

– Olin tosi onnekas, kun Minnesota hoiti asiat hienosti ja antoi minun olla perheeni ja vaimoni kanssa, Quincey sanoo.

Jonkinlaisia säröjä jäi ainakin Wildin päävalmentajan Bruce Boudreaun kanssa. Boudreau väitti The Athleticin mukaan, ettei Quincey suostunut pelaamaan oikealla puolella, vaikka Wild oli pestannut hänet juuri oikeaksi puolustajaksi.

Kun Quinceyltä kysyy asiasta, hän hymähtää ja nyökkäilee. Aihe on tuttu.

– En halua sanoa mitään negatiivista, mutta sen sanon, että tuo ei ole lähelläkään totuutta. Olen pelannut Detroitissa oikealla ja pärjäsin hyvin. Pidin sillä puolelta pelaamisesta.

Quincey pelaa leftiltä eli vasen käsi alhaalla.

– Jos minun halutaan täällä pelaavan oikealla, pelaan oikealla. Hyökkäyssuuntaan se on itse asiassa paljon helpompaa. Tässä on kaikki, mitä haluan aiheesta sanoa.


Joukkueeseen hän aikoo tuoda johtajuutta ja luotettavaa pelaamista.

– Haluan voittaa kamppailuni ja hoitaa hommat puolustuspäässä. Olen urallani menestynyt myös ylivoimapelissä, joten uskon tuovani myös sinne lisäarvoa.

Vaikka Quincey ei ole pelannut viime syksyn jälkeen, hän vakuuttaa olevansa hyvässä pelikunnossa.

– Olen saanut viettää kahdeksan kuukautta perheeni kanssa. Se on pitkä pätkä ilman pelaamista, mutta olen koko ajan harjoitellut kovaa.

Quincey tietää, mihin hän on tullut. Perinteikkääseen suurseuraan, jolta odotetaan menestystä.

– Olen kuullut, että se on mestaruus tai ei mitään. Tulin tänne voittamaan. Sitä minä odotan. Kaikkea muuta voi sanoa pettymykseksi.

Quincey pelaa ensi kertaa HIFK:n paidassa lauantaina Tychyä vastaan CHL:ssä. Torstaina hän on katsomossa, kun IFK kohtaa Bolzanon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt